DEVETOGODIŠNJAK TERORIŠE CELU ŠKOLU Šutira i šamara decu, đaci ne smeju ni u toalet, a on ide na samo dva časa!

Izvor: Blic, 28.Feb.2017, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEVETOGODIŠNJAK TERORIŠE CELU ŠKOLU Šutira i šamara decu, đaci ne smeju ni u toalet, a on ide na samo dva časa!

Agresivnog dečaka, koji je i prošle nedelje fizički napao drugog đaka, osim učenika OŠ "Vojvoda Mišić", plaše se i njihovi roditelji.

- Deca ne smeju da idu u toalet, iz straha da ih ne šutira, šamara. Poslednji incindent se dogodio prošlog četvrtka, kada je dečaka iz trećeg razreda bacio na pod i olupao mu glavu - ističu roditelji, strahujući za svoje mališane.

Od samog upisa u ovu školu, zaposleni se trude da mu pomognu i stanu na put njegovoj problematičnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << strani. Obaveštene su sve nadležne institucije, od Centra za socijalni rad, do Ministarstva prosvete, a učiteljica i pedagog svakodnevno rade sa njim. Individualni plan zaštite podrazumeva i da đak ostaje u školi samo tokom dva časa, kako bi se lakše adaptirao.

- Držimo se zakona i činimo sve što je u skladu sa sistemom. Škola se zaista trudi da u konkretnom slučaju učini sve što može - kaže direktorka Dragana Spasojević.

Centar za socijalni rad u ovakvom slučaju može da angažuje socijalnog radnika koji će redovno pratiti ponašanje roditelja. Po proceni, može i da zatraži od škole, da u saradnji sa Domom zdravlja, organizuje specijalnu lekarsku pomoć, a izuzetno, može i da donese odluku o oduzimanju roditeljstva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.