DANI SKANDINAVIJE U BEOGRADU DO 4. DECEMBRA

Izvor: Kurir, 03.Dec.2010, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANI SKANDINAVIJE U BEOGRADU DO 4. DECEMBRA

BEOGRAD - Više desetina kompanija iz Skandinavije koje posluju u Srbiji ili nameravaju da dođu na naše tržište predstavlja se na Danima Skandinavije u Beogradu, koji traju do 4. decembra.

Otvarajući sinoć manifestaciju, premijer Srbije Mirko Cvetković je poručio da privrednici iz Skandinavije spadaju među najveće investitore u Srbiji, ali ne samo po novcu već i po ulaganju znanja i tehnologije. Premijer je rekao da su kompanije koje su došle iz Danske, Švedske, Finske i Norveške, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << donele i određenu poslovnu kulturu koja je od neprocenjivog značaja za privredu Srbije.

On je naveo da, iako su obim ekonomske saradnje i investicija veliki, u poređenju sa drugim zemljama, ''nikada ne treba biti zadovoljan'', i izrazio uverenje da će manifestacije ovakvog tipa unaprediti ekonomsku saradnju Srbije i nordijskih zemalja.

Izvršna direktorka Nordijske poslovne alijanse Slađana Božović izjavila je da je ovaj događaj organizovan sa idejom da se promovišu nordijsko i regionalno poslovanje, osnaže ekonomske veze i razmene poslovna iskustva sa preduzećima iz Srbije.

"Tema ovogodišnje manifestacije su inovacije i dizajn, a imajući u vidu da su pomenute nordijske zemlje u tim oblastima jako uspešne, to će biti od pomoći domaćoj privredi", rekla je Božović. Nordijska poslovna alijansa, koja organizuje događaj, nastala je u želji da se postigne što bolja saradnja između nordijskih kompanija i privrednog sektora u Srbiji.

Ovu zajedničku ideju su krajem 2009. godine prepoznali predstavnici poslovne zajednice i vodećih kompanija iz Danske, Finske, Norveške, Islanda i Švedske koje posluju u Srbiji, među kojima su "Karlsberg Srbija", IKEA, "Telenor", "Nokia Simens netvorks", "Tetra Pak", "Volvo", "Sekjuritas", "Eurolift", "Bak" i "Komtrejd".

Manifestacija "Dani Skandinavije" održava se u hotelu Zira u Beogradu, a za sve posetioce ulaz je slobodan.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.