DANI IRANSKE KULTURE U OBRENOVCU

Izvor: Kurir, 18.Okt.2010, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANI IRANSKE KULTURE U OBRENOVCU

OBRENOVAC - Biblioteka „Vlada Aksentijević", u saradnji sa Iranskim kulturnim centrom i Društvom srpsko-iranskog prijateljstva, organizuje u Obrenovcu Dane iranske kulture pod nazivom „Iran - civilizacija koja traje".

Manifestacija počinje večeras u 19 časova svečanim otvaranjem, a prisutnima će se obratiti ambasador Irana Abolgasem Delfi.

Program će se nastaviti multimedijalnom prezentacijom kulturno-istorijskih znamenitosti Irana pod nazivom „Iran >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << juče, danas, sutra", predstavljanjem Iranskog kulturnog centra i Društva srpsko-iranskog prijateljstva, kao i iranskom folklornom muzikom u izvođenju ansambla „Rastak".

Za utorak, 19. oktobar, planirano je veče iranske kinematografije. Gost biblioteke biće Dinko Tucaković iz Jugoslovenske kinoteke, a biće prikazan i iranski igrani film „Sunce svima jednako sija" reditelja Abasa Rafeija.

Narednog dana planirana je još jedna filmska projekcija, a reč je o dokumentarnom filmu „Sedam lica persijske civilizacije", uz uvodnu reč akademika Radmila Petrovića. Četvrtak je rezervisan za veče persijske književnosti, o kojoj će govoriti prof. dr Rade Božović. U pratećem programu Obrenovčani će moći da vide izložbu umetnina i knjiga.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Počinju dani iranske kulture u Obrenovcu

Izvor: Glas javnosti, 19.Okt.2010, 08:14

OBRENOVAC - Biblioteka „Vlada Aksentijević", u saradnji sa Iranskim kulturnim centrom i Društvom srpsko-iranskog prijateljstva, organizovala je u Obrenovcu Dane iranske kulture pod nazivom „Iran - civilizacija koja traje"...Manifestacija je počela sinoću 19 časova svečanim otvaranjem, a prisutnima...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.