DAN POSLE POŽARA Avram Izrael: Dom je sada zgarište sećanja

Izvor: Blic, 05.Jun.2015, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAN POSLE POŽARA Avram Izrael: Dom je sada zgarište sećanja

Nije prvi put da jevrejski narod počinje iz početka, tako da moja porodica i ja posle ovoga ustajemo i idemo napred - priča Avram Izrael dan posle požara u kojem je ostao bez kuće.

- Svaki deo mene je uništen, kao i slika od koje je na zidu moje sebe ostao samo ram. Gde god se pojavim, nosim sa sobom miris dimljene haringe - priča za "Blic" Izrael.

Pročitajte još

DRAMA AVRAMA IZRAELA Ostao sam bez krova nad glavom!

EKSPLOZIJE I POŽAR >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Izgoreo krov zgrade u Višnjičkoj Banji, zapalila se i tri automobila

Tragedila je najviše pogodila njegovu suprugu.

- Ona je u jako lošem stanju. Potrese se na svaki poziv koji primi. Zovu nas prijatelji, neki nude novac, neki upućuju reči podrške. Još ima dobrih ljudi - iskren je Izrael.

- Bićemo kod nje dok ne vidimo hoćemo li uspeti da naplatimo osiguranje, mada i to neće biti dovoljno da pokrije štetu. Od kuće koju sam godinama gradio sa ljubavlju, ostao je samo čaroban pogled na Dunav - setan je Izrael.

Imao je više od 2.000 knjiga u svojoj biblioteci. Kad je izbio požar, uzeo je dokumenta, novac i - knjige.

Čuvenu reč "gotovo", kojom je završavao svako svoje javljanje tokom bombardovanja 1999. dok je bio načelnik Centra za obaveštavanje, smatra da nije primereno izgovoriti u ovom trenutku.

- Nikada nije gotovo - završava Avram Izrael.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.