Čukarici priznanje „Donator godine 2013 za brigu o starijima

Izvor: Studio B, 06.Nov.2013, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čukarici priznanje „Donator godine 2013" za brigu o starijima

Opština Čukarica po treći put je proglašena „Donatorom godine" za kontinuiranu brigu o potrebama starijih i materijalnu podršku programima Dnevnog centra i kluba za starije „Čukarica".

Pomenuti programi,podsetimo, obezbeđuju socijalnu uključenost, osnaživanje i aktivaciju starijih sugrađana.

Završnu svečanost u okviru manifestacije „Dani solidarnosti sa starijim licima" Gerontološki centar Beograda organizovao  je u sali Doma „Bežanijska kosa". >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Marija Markov, upravnica Dnevnih centara i klubova Beograda, uručila je prestižno priznanje „Donator godine 2013" predsedniku opštine Zoranu Gajiću.

- Ovo je treći put da opština Čukarica dobija prestižno priznanje „Donator godine", na koje smo veoma ponosni. Svakoga dana u opštini imamo pregršt aktivnosti na kojima zajedno sa nama učestvuju i naši seniori. U sve zajedničke aktivnosti unosimo mnogo emocija i zahvalnosti prema starijim sugrađanima za sve ono što su oni uradili za našu Čukaricu. Oni to prepoznaju i vraćaju nam svojom pozitivnom energijom, koja nam mnogo znači u svakodnevnim obavezama - rekao je Gajić.

Završna svečanost Gerontološkog centra Beograda predstavlja godišnju smotru aktivnosti beogradskih gerontoloških centara, na kojoj se predstavljaju programi i dodeljuju pehari i zahvalnice za najbolje pojednice i klubove na takmičenjima tokom godine. Na ovogodišnjnoj smotri predstavljena je „Riznica kreativa", izložba rukotvorina namenjenih bebama, postavljena je izložba napitaka po originalnoj recepturi iz domaće radinosti, održana je smotra pevačkih i folklornih ansambala, organizovana je izložba fotografija „Osmeh zlatnog doba", kao i takmičenje u plesu „plesodrom".

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.