Članovi Radne grupe za bezbednost grada posetili Svratište

Izvor: Studio B, 29.Mar.2011, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članovi Radne grupe za bezbednost grada posetili Svratište

Članovi Radne grupe za utvrđivanje prioriteta bezbednosti ljudi i imovine u gradu Beogradu posetili su Svratište za decu i mlade u Krfskoj ulici i održali sastanak sa predstavnicima Centra za integraciju mladih.

Predsednik Radne grupe Dejan Ranđić istakao je da su se informisali o problemima sa kojima se susreću manjinske grupe, pre svega romska populacija u prestonici, kao i ulogom nevladinih organizacija u rešavanju tog procesa.

On je, u društvu Slobodana >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Šolevića, člana Radne grupe, istakao da i druge nevladine organizacije, poput Centra za integraciju mladih, treba da budu korektivni faktor društva koji povezuje sistem i reaguje na pravi način.

-U narednom periodu obavićemo dodatne konsultacije sa Centrom za integraciju mladih, kao i sa drugim nevladinim organizacijama, kada ćemo se pozabaviti i pitanjem nasilja u porodici, kako bi se deci koja osećaju te posledice pomoglo da izađu na pravi put - najavio je Ranđić.

Koordinator Svratišta Marko Šijan izrazio je zadovoljstvo jer je grad, kako je naveo, pokrenuo koncipiranu i usmerenu inicijativu za poboljšanje bezbednosti u srpskoj prestonici.

- Nadamo se da će biti još ovakvih sastanaka koji su pokazali delotvornost u zajedničkom planiranju budućih projekta bezbednosti u gradu - istakao je Šijan uz podsećanje da je ta organizacija već pet godina uključena u ostvarivanje bolje bezbednosti, posebno ugroženih mališana i mladih na ulicama Beograda.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREVENCIJA NASILJA MEĐU DECOM DEO STRATEGIJE

Izvor: Kurir, 29.Mar.2011

BEOGRAD - Članovi radne grupe za izradu Strategije za bezbednost Beograda razgovarali su u Svratištu za decu i mlade sa predstavnicima Centra za integraciju mladih o nasilju među decom i njegovoj prevenciji kao delu procesa izrade Strategije...Predsednik komisije za izradu Strategije Dejan Ranđić...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.