“Challange Race” sutra prvi put u Beogradu

Izvor: Blic, 18.Maj.2012, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Challange Race” sutra prvi put u Beogradu

Prva “Challange” trka u Beogradu startovaće sutra u 12 sati na Košutnjaku, a svi zainteresovani moćiće da uživaju u šest kilometara dugačkoj stazi boreći se sa šumom, blatom, gumama i drugim preprekama.

O bezbednosti takmičara brinuće članovi Gorske službe spasavanja obučeni da priteknu u pomoč, ali i da motivišu ako neko posustane.

U izazovu izdržljivosti, spretnosti ali i snalažljivosti oprobaće se takmičari oba pola, a GSS-ovci i organizatori >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trke apeluju na učesnike i posmatrače da dođu fizički spremni i adekvatno opremljeni.

- Stara trkačka i trening oprema su najbolje opcije. Bićete blatnjavi tako da svoju novu opremu ostavite kod kuće. Takođe, nakon trke prljavu opremu možete ostaviti u specijalne kontejnere. Mi ćemo je oprati i dati u humanitranu svrhe- poručili su organizatori koji su istakli da su zbog bezbednosti na trci zabranjene sprinterice i patike sa kramponima.

Na trci će učestvovati maksimalno 300 učesnika, a startnina iznosi 500 dinara. Prvih 100 učesnika imaće popust (100 dinara manje), a u cenu je uračunat startni paket sa majicom i osveženjem. Nakon prijave, uplatu možete izvšriti u prostorijama Road Runners Club Trčanje.rs u Gospodar Jovanovoj 33 u Beogradu.

Istog dana, sa početkom u 10 sati, GSS će izvesti trening za članove tehničkog tima kao i pokaznu vežbu iz spasavanja u vertikali namenjenu za širu javnost, na parkingu ispred Hajdučke česme na Košutnjaku.

Ovo je prilika svima koji imaju nameru da provedu prepodne u prirodi da posmatraju aktivnosti spasilaca koje ih pripremaju za polaganje licence.

Samo polaganje za godišnju licencu spasilaca – članova tehničkog tima (dakle specijalnosti u okviru same službe spasavanja) će biti održano u nedelju 20. maja na vežbalištu na Košutnjaku.



Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.