Cerak: Starac stradao u požaru

Izvor: S media, 04.Apr.2011, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cerak: Starac stradao u požaru

Muškarac star oko 75 godina ugušio se i izgoreo u požaru rano jutros u beogradskom naselju Cerak. Inače, Hitna pomoć je tokom protekle noći na području Beograda obavila 112 lekarskih intervencija, izjavila je portparol te zdravstvene službe dr Nada Macura.

Sedamdesetpetogodišnji muškarac ugušio se i izgoreo u požaru rano jutros beogradskom naselju Cerak, izjavila je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Požar se dogodio u stambenoj zgradi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u Prištinskoj ulici broj 51, jutros oko 6.00.

Hitna pomoć je u protekla 24 sata obavila 234 intervencije, od kojih 50 na javnom mestu, precizirala je dr Macura.

U saobraćajnom udesu koji se dogodio juče oko 19.30 časova na smederevskom putu povređen je kao motorista mladić star oko 20 godina. On je zadobio povredu ramenog zgloba, imao je krvarenje iz uha i amneziju, a postoji sumnja da je zadobio i potres mozga, rekla je dr Macura.

Noć bez incidenata sa težim posledicama

Četiri osobe povređene u udesima

Tokom noći povređene dve osobe

Lekarima su se najčešće obraćali hronični bolesnici, istakla je dr Macura.

Dr Macura je hroničnim bolesnicima i starijim osobama savetovala što češće odmore, kao i dosta napitaka i izbegavanje dugog sedenja na suncu.

Starije osobe koje imaju lošu cirkulaciju trebalo bi da vode računa da može doći do prirodnog pada arterijskog pritiska, rekla je dr Macura.

Dr Macura je savetovala i manje slanog i masnog u ishrani, a dosta voća i povrća i prilagođavanje garderobe vremenskim uslovima.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.