Centar za ometene u razvoju (VIDEO)

Izvor: S media, 21.Dec.2010, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Centar za ometene u razvoju (VIDEO)

Prvi dnevni centar za odrasle osobe ometene u razvoju koji ima mesta za 15 korisnika otvoren je danas u Beogradu.

"Učinili smo ovo iz mnogo razloga, a ključni je dobijanje adekvatnog prostora gde odrasle osobe ometene u razvoju mogu u celosti da se posvete svojim interesovanjima i da budu sa svojim vršnjacima",istakao je na otvaranju centra na teritoriji opštine Zvezdara zamenik gradonačelnika Milan Krkobabić.

On je naveo da je ovo odličan poduhvat kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da bi bilo dobro da naredne godine u Beogradu svaka opština, po ugledu na Zvezdaru, dobije jedan ovakav dnevni boravak.

U već postojećim objektima, odrasli i deca ometena u razvoju do sada su boravili zajedno, što je neadekvatno, jer imaju različite potrebe i dnevne aktivnosti, a više od 70 odsto korisnika su odrasla lica, kazao je Krkobabić.

Otvaranjem ovog boravka učinjen je i značajan korak u unapredjivanju socijalne zaštite u Beogradu i bolji kvalitet života osoba ometenih u razvoju, jer do sada ovakav objekat nije postojao.

Direktor Centra za smeštaj i dnevni boravak osoba ometenih u razvoju Rajko Marin je istakao da je ovaj dnevni boravak ispunio sve uslove i dodao da je program sličan kao u ostalim centrima.

"Radno vreme centra je 12 sati, od šest ujutro do šest uveče, a tokom dana su prisutni stručnjaci kao i terapeuti koji će ispuniti njihovo vreme", naveo je Marin.

Kako je rekao, korisnici centra imaće svoju kuhinju gde će se spremati jedan topli obrok dnevno i više užina, a biće im i obezbedjen prevoz od kuće do centra i obrnuto, poštujući standarde koje je propisao grad Beograd.

Otvaranju su prisustvovali i ambasador Japana Toši Cunozaiki i generalni direktor kompanije Japan Tobako Internešnal za zapadni Balkan Kristijan Kring, koji su pored grada Beograda pomogli izgradnju ovog centra.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.