Izvor: Blic, 14.Okt.2016, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČOPORI PASA TERORIŠU BATAJNICU I MLADENOVAC Poklali piliće i ovce, napadaju i ljude!

Agresivni čopori pasa lutalica prethodne nedelje privrednicima iz Batajnice i Mladenovca poklali su piliće i ovce, a meštani su u strahu jer napadaju i ljude.

Batajnički živinari nisu uspelli da se izbore sa divljim čoporom pasa koji je prethodnih desetak dana upadao u naselje 13. maj i napadao prolaznike i piliće. Jedna od stanarki naselja, Snežana Stanković, tvrdi da im je broj alarmantan – ima ih već više od 20, i veoma su agresivni.

- Poklali su nam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << više desetina pilića, a šteta je više od 100.000 dinara – ljuta je Stankovićeva zbog čopora za koji objašnjava da je nastao od pasa koje ljudi ostavljaju ispred azila, jer ne žele da plate troškove utočišta za životinje.

I tu nije kraj.

- Te lutalice hrani izvesni Nikola T. i čuva ih kao svoje, na ilegalnoj deponiji koju je stvorio. Kada nekog napadnu on poriče svaku vezu sa njima – nastavlja ona.

Prema njenim rečima, i Komunalna policija izašla je na teren i zaključila da je deponija ilegalna jer ju je Nikola T., koji je tom prilikom i legitimisan, podigao  na zemljištu koje mu ne pripada.

- Osim gubitka od 100.000 dinara od zarade od pilića, imaćemo još i dodatni trošak jer nam nadležni traže još po 1.200 dinara po piletu, kako bi ih Zoohigijena odnela – negoduje Snežana zbog dodatnog troška od 60.000 dinara, jer građani prema propisima ne smeju sami da sahranjuju životinje.

U Mladenovcu je juče u tri sata tokom noći čopor divljih pasa upao u tor sa ovcama porodice Terzić.

- Jedna je zaklana, a druga ranjena. Ovakvi slučajevi ponavljaju se iz nedelje u nedelju. Napadaju i ljude – kaže Vladimir Terzić koji veruje da su u pitanju psi iz azila ili okoline i podseća na slučaj kada je Mladenovčanin bio izujedan, a i drugi prolaznici su svakodnevno u strahu.

U AZILU TVRDE DA NISU NJIHOVI PSI

Iz mladenovačkog azila tvrde da nisu u pitanju psi o kojima se oni staraju.

- Svi psi kod nas su na broju, što se može i proveriti. Dobro su uhranjeni i nemaju razloga da ikog napadaju. Pa i da im otvorim kapije istrčali bi do livade i vratili bi se odmah nazad – tvrdi Branka Stojanović, koja se stara o azilu, i pretpostavlja da je nekom iz dvorišta pobegla neka od opasnih rasa koja je napala ovce.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.