ČEKA SE IZVEŠTAJ O NESREĆI

Izvor: Kurir, 10.Feb.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČEKA SE IZVEŠTAJ O NESREĆI

Radovi na podizanju vagona-cisterni i popravci pruge u Padinskoj skeli biće završeni do večeras ili sutra ujutru, najavljuju iz “Železnica Srbije”

BEOGRAD - Kako najavljuju iz “Železnica Srbije”, prevrnuti vagoni-cisterne na delu pruge u Padinskoj skeli biće uklonjeni do večeras ili najkasnije sutra.

- Danas do kraja dana ili najkasnije sutra pre podne sve cisterne biće vraćene na kolosek i prebačene na odredišno mesto. Specijalne ekipe od momenta iskakanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vagona iz šina rade na sanaciji koloseka i pretakanju naftnog tečnog gasa i iz cisterni koje nisu prevrnute već su samo iskliznule sa šina - objašnjava Mile Lokas, direktor Medija centra “Železnica Srbije”.

Prema njegovim rečima, zbog bezbednosti angažovanih radnika, bilo na sanaciji pruge ili na pretakanju sadržaja cisterni, na terenu su stalno prisutne i vatrogasne, kao i specijalizovane stručne ekipe “Železnica Srbije”.

Lokas takođe najavljuje da će javnost uskoro imati tačne informacije i iz izveštaj specijalizovane stručne Komisije za vanredne događaje “Železnica Srbije”

- U toku je istraga koja će pokazati šta je uzrok iskakanja voza iz šina. Naša stručna Komisija za vanredne događaje finalizuje taj izveštaj, posle čega će javnost biti obaveštena o uzrocima tog nemilog događaja, a to se očekuje početkom nedelje - precizira Lokas.

Iz “Železnica Srbije” saopštavaju i da će posle rekonstrukcije oštećenog dela pruge i odvoženja vagona tim tračnicama proći probna kompozicija sa odgovarajućim teretom kako bi se uverili da je sanacija dobro urađena, kao i da je pruga bezbedna. Inače, deo pruge na kojem se desilo iskakanje vagona koristi se samo za teretni saobraćaj.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.