Burna noć u Beogradu, pune ruke posla za lekare Urgentnog centra, četiri žene žrtve porodičnog nasilja

Izvor: BKTV News, 04.Jun.2017, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burna noć u Beogradu, pune ruke posla za lekare Urgentnog centra, četiri žene žrtve porodičnog nasilja

Prema izveštaju lekara Urgentnog centra, vikend za nama je bio veoma buran, te je obavljeno više od 500 hitnih pregleda.

Kako navode u Urgentnom centru, zabeležene su brojne tuče, saobraćajne nesreće, nasilje u porodici, ali i veliki broj hroničnih bolesnika je zbrinut.

Naime, zbog povreda u tučama, hitna lekarska pomoć ukazana je troje pacijenata, ali kako nije reč o težim povredama, oni su pušteni na kućno lečenje.

Čak 29 pacijenata je zbrinuto >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u ovoj dežurnoj zdravstvenoj ustanovi od povreda u saobraćaju. Od tog broja dvoje je zadržano na bolničkom lečenju, dok su ostali pušteni kući nakon ukazane prve pomoći.

Ono što posebno zabrinjava je činjenica da su čak četiri žene primljene zbog povreda u porodičnom nasilju. DOk su tri puštene na kućno lečenje, jedna je zbog težine povreda zadržana u bolnici.

Hronični kardiovaskularni bolesnici posebno se ovih dana javljaju za pomoć lekara. Čak je sedmoro zadržano na lečenju, najviše zbog infarkta miokarda, pa je savet lekara UC da tokom nastupajućih vrelih dana redukuju svoju terapiju za visok krvni pritisak, jer se na visokim temperaturama krvni sudovi šire što dovodi do pada pritiska, pa je potrebno redukovati terapiju za sniženje krvnog pritiska.

Nesreća kod Kraljeva: Voz udario u kombi na pružnom prelazu, dvoje povređeno

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.