Bumbaširević zvanično novi rektor Univerziteta u Beogradu

Izvor: Studio B, 26.Sep.2012, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bumbaširević zvanično novi rektor Univerziteta u Beogradu

Univerzitet u Beogradu danas je zvanično dobio novog rektora, pošto je tu dužnost nakon dva mandata Branka Kovačevića, preuzeo Vladimir Bumbaširević.

Bumbaširević na rekrorsko mesto dolazi sa funkcije dekana Medicinskog fakulteta u Beogradu. Za prvog čoveka najvećeg državnog univerzitet u Srbiji Bumbaširević je izabran u maju, ali je danas zvanično preuzeo tu funkciju, nakon dva mandata na kojima je ukupno šest godina proveo Branko Kovačević.   

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ceremoniju u Rektoratu beogradskog Univerziteta novi rektor istakao je da mu je izuzetna čast da preuzme tu dužnost i poručio da mu je obaveza da nastavi da unapređuje rad Univerziteta. "Sada je Univerzitet u Beogradu ušao među 500 najboljih na Šangajskoj listi svetskih univerziteta, to treba održati", kazao je Bumbaširević podsetivši da se Univerzitet u Beogradu sada nalazi između 400 i 500 pozicije, a cilj je da popravi to mesto.   

Bivši rektor, osvrnuvši se na svoj rad tokom proteklih šest godina istakao je da je cilj bio da se uvede red u visoko obrazovanje i da se Univerzitet poveže sa privredom i tržištem rada. "Pokušali smo državu da ubedimo u to da obrazovanje nije trošak, već investicija u budućnost i da su obrazovani mladi ljudi recept za izlazak iz ekonomske krize", kazao je Kovačević.   

On je kao veliki uspeh istakao to što je Univerzitet u Beogradu sada među 500 najboljih od ukupno 20.000 univerziteta u svetu. "Siguran sam da će novo rukovodstvo nastaviti ovaj posao i da ćemo napredovati na toj listi", kazao je Kovačević.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bumbaširević preuzeo dužnost rektora Univerziteta u Beogradu

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Sep.2012

BEOGRAD – Dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu Vladimir Bumbaširević zvanično je danas stupio na dužnost rektora Univerziteta u Beogradu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Bumbaširević preuzeo Rektorat

Izvor: Mondo, 26.Sep.2012

Univerzitet u Beogradu danas je zvanično dobio novog rektora, pošto je tu dužnost nakon dva mandata Branka Kovačevića, preuzeo Vladimir Bumbaširević...Bumbaširević na rektorsko mesto dolazi sa funkcije dekana Medicinskog fakulteta u Beogradu. Za prvog čoveka najvećeg državnog univerzitet...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.