Bronzana medalja za učenicu Filološke gimnazije

Izvor: Studio B, 27.Jul.2010, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bronzana medalja za učenicu Filološke gimnazije

Bronza Ani Pavlović iz Filološke gimnazije na Međunarodnoj lingvističkoj olimpijadi u Stokholmu.

Na nedavno održanoj Međunarodnoj lingvističkoj olimpijadi u Stokholmu učenica Filološke gimnazije Ana Pavlović osvojila je bronzanu medalju u rešavanju različitih zadataka na nepoznatim jezicima.

U našoj ekipi nalazili su se i učenici Uroš Garić, Aleksandra Čugalj, Jovana Popović, kao i profesorka Biljana Branić-Latinović. Njihov put u Švedsku, u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << su boravili od 19. do 23. jula, kao i svake godine finansirao je Sekretarijat za obrazovanje.

– Učenici Filološke gimnazije na ovoj olimpijadi, koja se svake godine održava u drugoj zemlji, učestvuju od 2004. godine, ali su u Stokholmu po prvi put osvojili nagradu. Na takmičenju su učestvovale 23 ekipe (sa po četiri člana) iz dvadesetak zemalja. Naši đaci nadmetali su se sa vršnjacima iz Koreje, Amerike, Rusije, Bugarske, Holandije, Švedske, Slovenije i drugih zemalja – rekla je profesorka Biljana Branić-Latinović.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Bronza za Anu Pavlović na lingvističkoj olimpijadi

Izvor: 24sata, 27.Jul.2010

Pored Ane Pavlović, Srbiju su na takmičenju u Stokholmu predstavljali i učenici Uroš Garić, Aleksandra Čugalj, Jovana Popović, kao i profesorka Biljana Branić-Latinović.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.