Božićni bazar rukotvorina u Privrednoj komori Beograda

Izvor: Glas javnosti, 15.Dec.2011, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božićni bazar rukotvorina u Privrednoj komori Beograda

BEOGRAD - U Privrednoj komori Beograda počeo je tradicionalni Božićni bazar rukotvorina žena izbeglica i dece iz škola sa posebnim potrebama, koji će trajati do petka, 16. decembra.

Bazar su otvorili princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević i komesar za izbeglice Vladimir Cucić, koji su pozvali građane da posete ovu manifestaciju i kupe nešto kako bi pomogli porodicama žena izbeglica, kao i ustanovama i školama za brigu o deci sa posebnim potrebama.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << bazaru se prodaje ručno izrađen nakit od različitih materijala, odevni predmeti od lana, vune i svile, ukrasni predmeti od drveta, keramike i stakla, a u ponudi su ikone i slike, kao i domaći sokovi, džemovi i sapuni.

"Ovaj bazar ima veliki ekonomski značaj za žene izbeglice, ali i socijalni značaj jer se na taj način pruža podrška ljudima koji su u životu pretrpeli mnogo teškoća", kazao je Cucih.

On je najavio da će Komesarijat za izbeglice u prvom kvartalu iduće godine pomoći svoje korisnike bespovratnim sredstvima, kako bi im omogućio da bolje razviju biznis, kupe mašine koje su im potrebne ili obezbede prostor za rad.

Božićni bazar održava se na šestom spratu Privredne komore Beograda, a biće otvoren svakog dana do petka, od 10 do 20 časova.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.