Izvor: Glas javnosti, 23.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolji putevi posle prašnjavog leta

  Tokom leta, opsežni radovi na saobraćajnicama će biti izvođeni na celoj teritoriji grada. Trase mnogih linija gradskog prevoza biće izmenjene, ali se to neće odraziti na funkcionisanje saobraćaja jer se obnova putne infrastrukture obavlja tokom leta kada je, zbog godišnjih odmora, značajno manja frekvencija saobraćaja. Mnogi delovi Beograda dočekaće septembarske gužve s mnogo boljom punom mrežom.

  U toku prvih šest meseci ove godine, JKP "Beograd put" je sanirao više >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << od 410.000 kvadratnih metara kolovoznih i trotoarskih površina, odnosno 260 ulica u ukupnoj dužini od blizu 100 kilometara, kao i 6 igrališta. U okviru redovnog održavanja popravljeno je više od 135.000 kvadratnih metara, ili ukupno preko 12 kilometara, oštećenja i namernih kvarova nastalih na gradskim saobraćajnicama. Najviše ulica sanirano je na teritorijama opština Surčin i Grocka.

  Na većini popravljenih saobraćajnica obnavljani su kolovozi i trotoari. U mnogima od njih, naročito onim u prigradskim naseljima, pešaci su prvi put dobili odvojene i uređene površine za kretanje. U Prelivačkoj ulici u Borči, uređeno je čak 1,8 kilometara trotoarskih površina.

  Izgrađeno je oko 20 kilometara biciklističkih staza na području Novog Beograda sa adaptacijom oko 200 prelaza na raskrsnicama na trasi dvotočkaša. Takođe je izvršena i sanacija kolovoza na Starom savskom mostu u okviru sanacije ovog objekta, kao i rekonstrukcija i adaptacija pristupnih saobraćajnica u zoni mosta sa obe strane.

PROŠIRENJE U TREĆEM BULEVARU JOŠ NIJE POČELO

  Uskoro će početi radovi na proširenju ulice Jurija Gagarina, od raskrsnice sa Trećim bulevarom do benzinske pumpe. Posle rekonstrukcije, ulica će na ovom kritičnom delu imati po tri trake u oba smera i biće rasterećeno usko grlo ispod železničkog nadvožnjaka. Ukupna širina saobraćajnice biće 21 metar i sa obe strane planirani su trotoari koji će biti široki šest metara. U prvoj fazi, novi nadvožnjak dužine oko sto metara, na koji će biti prebačen železnički saobraćaj, biće izgrađen južno od postojećeg, koji će biće demontiran. Prethodno će nasip biti probijen ka Trećem bulevaru. Iako se očekivalo da radovi počnu u junu, posao još nije započet.

KANALIZACIJA U VIŠNJICI - ROK 15. SEPTEMBAR

  Radovi na kanalizacionoj mreži, u Višnjičkoj, započeti još sredinom jula, biće gotovi do kraja septembra. JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" zadužen je za prvu fazu radova na kišnom kanalu dužine 82 metra. Ekipe ovog preduzeća do sada su završile oko 50 metara, a očekuje se da će ostatak biti završen do 15. septembra.

SAVSKA ULICA, ROK - KRAJ 2010.

  Rekonstrukcija Savske ulice počinje ovih dana, a radovi će, prema planovima, trajati punih 570 dana! Uprkos tome što su radnici "Beograd-puta" ovu saobraćajnicu sređivali pre samo dve godine, putari će je ponovo raskopati, dok će stanari okolnih ulica u narednih godinu i po trpeti buku građevinskih mašina, prašinu i zakrčenje saobraćaja.

RADOVI U BULEVARU DO KRAJA AVGUSTA

  Tramvajski saobraćaj u Bulevaru kralja Aleksandra biće obustavljen kako bi radnici preduzeća "Simens" izveli radove na rekonstrukciji ispravljačke stanice "Smederevski put". Zato će tramvaji iz Bulevara do kraja avgusta biti raspoređeni na druge linije, a putnike će prevoziti nove linije autobusa.

  DRAGOSLAVA SREJOVIĆA - ROK KRAJ AVGUSTA

  U Bulevaru despota Stefana, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj, izvodiće se radovi od Ulice Dragoslava Srejovića do raskrsnice Vojvode Dobrnjca sa Cvijićevom.

ŠINE KOD SAJMA - ROK KRAJ OKTOBRA

  Rekonstrukcija tramvajske deonice u Bulevaru vojvode Mišića konačno je došla na red, a radovi bi trebalo da počnu za oko mesec dana. Rekonstrukcija je deo projekta "Obnova Beograda", a radovi će trajati više od tri meseca. Za to vreme srediće se potez od raskrsnice Savske i Drinske ulice do "Gospodarske mehane".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.