Izvor: Blic, 31.Okt.2016, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolji put od Vrčina do Smederevskog puta: rekonstruisamo 4,4 kilometara

Put koji povezuje Vrčin i Smederevski put, preko naselja Zaklopača, dobija novi izgled, a završni radovi obavljaju se na deonici dugoj 4,4 kilometara.

Radove su danas obišli gradski menadžer Goran Vesić, predsednik opštine Grocka, Dragoljub Simonović, kao i direktor sektora za održavanje JP "Putevi Srbije", Zoran Stojisavljević.

-Zahvaljujući "Putevima Srbije" i dobroj saradnji koju kao Grad Beograd imamo sa Ministarstvom za infrastrukturu, uspeli smo da uradimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ovu deonicu u koju je uložemo oko 50 miliona dinara. Pokušavamo da nadoknadimo nedostajuću infrastrukturu, jer svi građani Beograda moraju na isti način da budu tretirani. Vrčin, Boleč i Ritopek moraju da budu tretirani na isti način kao Terazije ili Vračar, a to je da imaju put, javni prevoz, vodovod i kanalizaciju – istakao je Vesić.

Kod naselja Leštane, u opštini Grocka, radi vodovod u delu gde je u toku gradnja "Ikee", podseća gradski menadžer i navodi da takođe radi i vodovod za Kaluđericu, od 1.700 metara vodovodne mreže, u koji je uloženo 120 milliona dinara.

- Bitno je istaći da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odobrila tender za izradu nova četiri kilometra vodovoda, kojim će se spojiti u rezervoar u Kaluđerici sa regionalnim vodovodom Makiš – Mladenovac, čime će se obezbediti uvođenje sekundarne mreže u naseljima Leštane, Boleč, Vinča i Ritopek.

Predsednik opštine Grocka pohvalio je saradnju sa Gradom Beogradom i javnim preduzećima, za šta smatra da ranije nije bio slučaj, pa je iz tog razloga i opština Grocka decenijama bila zapostavljena.

- Samo u poslednjih šest meseci urađeno je 30 kilometara atarskih puteva, dok zadnjih 50 godina nije urađen ni jedan metar. Takođe, u proteklih šest meseci izgrađeno je 24 kilometra lokalnih asfaltnih puteva mimo regionalnih, što nije urađeno u poslednjih 20 godina – istakao je Simonović.

On smatra da je osnovni problem u toj opštini što devet od petnaest mesnih zajednica nema priključak na gradski vodovod i tim povodom najavio opsežne radove u toj oblasti u narednih nekoliko godina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.