Bolji bazen za buduće šampione

Izvor: Politika, 27.Mar.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolji bazen za buduće šampione

Pavle Dragišić je učenik osmog razreda Osnovne škole „20. oktobar” u Novom Beogradu i prvak Beograda u plivanju u disciplini 50 metara kraul. Njegovi školski drugari, učenici drugog razreda, tek uče da plivaju. U školi imaju bazen, a obučavaju ih treneri iz plivačkog kluba „Partizan”. Mlade sportiste i rekreativce juče su posetili Dragan Đilas, ministar bez portfelja zadužen za Nacionalni investicioni plan, i Milorad Čavić, evropski prvak u plivanju, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << uzor mnogim mališanima iz ove škole.

Da bi mališani vežbali još bolje, njihovom školskom bazenu neophodna je rekonstrukcija i bolja ventilacija.

– Izdvojićemo oko šest miliona dinara iz Nacionalnog investicionog plana za uređenje bazena, a trudićemo se da i druge škole u Srbiji dobiju bazen – rekao je Đilas.

– Nadam se da će biti više bazena u našoj zemlji, jer ima dosta odličnih plivača i talentovanih sportista kojima treba pomoći – kazao je Čavić kome su mališani poklonili crtež na kojem je pisalo „Šampion velikog srca”.

Prve treninge na bazenu u OŠ „20. oktobar” imala je i naša proslavljena teniserka Ana Ivanović, ali je ona brzo odustala od plivanja, što je, kako je rekao Čavić, nažalost, čest slučaj.

Jovan Ćuković, direktor škole „20. oktobar”, objašnjava da bazen koriste za treninge plivači „Partizana”, a zauzvrat njihovi treneri uče osnovce plivanju.

– Cilj nam je da svaki naš đak pre nego što završi školu nauči da pliva. Ove godine oko 200 dece sa trenerom uči da se održava na vodi – kaže Ćuković.

J. B.

[objavljeno: 28.03.2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.