Blokovi od 61 do 64 zbog eksplozije u trafo stanici ostali u mraku: Bez struje i KBC Bežanijska kosa, problem saniran tokom večeri (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 29.Jun.2020, 01:54

Blokovi od 61 do 64 zbog eksplozije u trafo stanici ostali u mraku: Bez struje i KBC Bežanijska kosa, problem saniran tokom večeri (FOTO)

Stanovnike Novog Beograda uznemirila je jaka detonacija posle 19 sati. Kako saznajemo, zapalila se trafo stanica u Zemunskoj ulici i izazvana je havarija U ZEMUNSKOJ ulici na Novom Beogradu oko 19.20 zapalila se trafostanica, zbog čega su meštani nekoliko novobeogradskih blokova ostali bez struje, a čula se i jaka detonacija. Na terenu su bili vatrogasci, a vatra je ugašena za deset minuta. U požaru povređenih nije bilo.Bez napajanja strujom je u prvi mah ostalo 33.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << korisnika, među kojima je i KBC "Bežanijska kosa", koja je trenutno pretvorena u kovid-bolnicu. Brzom reakcijom ekipa za saniranje kvara, ustanova je struju dobila za oko deset minuta, dok su građani morali da sačekaju nešto malo više od sat vremena. Nedugo posle požara, trafostanicu "Beograd 27" posetili su ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i v. d. direktora JP "Elektroprivreda Srbije" Milorad Grčić. - Najbitnije nam je bilo da se za KBC "Bežanijska kosa" prvo obezbedi napajanje, jer je 34 pacijenata priključeno na respiratore i druge aparate - rekao je Gačić. - Naravno da ustanova ima svoje agregate, kao i napajanje iz dva pravca. Kako kažu, eksploziju je izazvao kvar na trafostanici. Naime, u pitanju je stari uljani transformator koji ne trpi velike temperaturne oscilacije, dok novi mogu izdržati od -20 do +50 stepeni Celzijusa. Zbog obilnih padavina, nakupilo se mnogo vlage, a sada je došlo do naglog zagrevanja. Kada je eksplodirao, geler je udario i probušio transformator pored i odleteo preko kapije udaljene 20 metara. Eksplodirala trafo stanica @blokovi pic.twitter.com/sC9U3yZUaC— Popka (@chupkabebic) June 28, 2020 Foto I.Marinković- Takođe nam je bitno da brzo "zakrpimo" trafo iz kojeg se razliva ulje, jer ukoliko bi iscurila velika količina, kasnije bi bilo teško očistiti zemlju. Doći će i ekipe ekologa, da postave posebne alge za upijanje ulja. Materijalna šteta nije velika, to su tehničke stvari, a rezervne delove imamo - objasnio je direktor.Novobeograđane je uznemirila eksplozija kao i dim koji je kuljao, ali je brzom intervencijom nadležnih sve kratko trajalo. - Vreme za koje su ekipe ugasile požar i prespojile napone da bolnica i građani dobiju struju je iznad svih evropskih standarda - napomenuo je ministar Antić. Foto I.MarinkovićFoto I.MarinkovićPre 20 minuta je odjeknula jaka eksplozija na Novom Beogradu i diže se dim iz trafo stanice. Blokovi nemaju struju! #beograd #Srbija #NBG pic.twitter.com/yAoY0HjdJ7— Vladimir Nešić (@Wlayko) June 28, 2020Foto I.MarinkovićFoto I.Marinković

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.