Blokiran gročanski budžet

Izvor: Glas javnosti, 19.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokiran gročanski budžet

Zoran Jovanović, predsednik opštine Grocka, Srđan Jovičić, direktor Direkcije za građevinsko zemljište, i Goran Pekarski, opštinski menadžer, juče su na konferenciji za novinare ukazali na alarmantno finansijsko stanje i blokadu opštinskog budžeta. Oni su od Grada Beograda zatražili "finansijsku injekciju". U opštini Grocka i tamošnjim javnim preduzećima trenutno borave budžetski inspektori Skupštine grada.

 Prema iznetim, okvirnim podacima, ukupna zaduženost SO Grocka >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je 322 miliona dinara, dok je dug gročanske Direkcije za građevinsko zemljište 530 miliona dinara. Na konferenciji je rečeno da je još u novembru prošle godine prethodno rukovodstvo opštine trebalo da bude smenjeno, ali nije, kao i to da se sada, kada je došla nova vlast u opštini, pokazalo da je bio ispravan zahtev za smenu, jer je oko tridesetak menica koje su puštene blokiralo opštinski budžet.

 - Pojedinačno nećemo nikoga da optužujemo dok nadležni organi ne odluče ko je kriv. Učinićemo sve da se ova situacija popravi. Verujem da ćemo dobiti finansijsku injekciju od Grada - rekao je Goran Pekarski, menadžer opštine Grocka.

 Novu skupštinsku većinu u Grockoj čine koalicija "Za evropsku Srbiju", Demokratska stranka Srbije, Grupa građana "Snaga građana za našu opštinu" i SPS.

BLAŽO: RADIO SAM SVE PO ZAKONU

 Kada smo pozvali Blaža Stojanovića, bivšeg predsednik opštine Grocka, da prokomentariše održavanje ove konferencije, on je rekao da je sve radio po zakonu i da je svaka menica izdata i zavedena kako treba, kao i to da o tome postoji dokumentacija. On je najavio da će, ukoliko bude potrebno, održati svoju konferenciju za novinare.

 SKROMNIJE "GROČANSKE SVEČANOSTI"

 Ovogodišnja tradicionalna manifestacija "Gročanske svečanosti"biće znatno skromnija nego ranijih godina budući da je, zbog nedostatka finansijskih sredstava, SO Grocka "predala svečanost" Kulturnom centru Grocka.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.