Bliznakinje napale vršnjakinju iz odeljenja

Izvor: Politika, 03.Mar.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bliznakinje napale vršnjakinju iz odeljenja

Posle višemesečnih nasrtaja na učenicu drugog razreda OŠ „Veljko Dugošević”, roditelji devojčice pozvali policiju i inspekciju. – Otac sestara „optuženih” za agresivno ponašanje tvrdi da učiteljice maltretiraju njegove kćerke

Osnovna škola „Veljko Dugošević” na Zvezdari, prema rečima roditelja dece iz odeljenja drugo četiri, već tri meseca poprište nemilih događaja. Učeničko nasilje kulminiralo je jučerašnjim napadom na devetogodišnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << M. V. kojoj su sestre K. P. i V. P., njene družbenice iz razreda, oko 11 časova na velikom odmoru, zavrnule ruku i udarile nekoliko šamara. To je navelo Igora V., oca napadnute devojčice, da zatraži policijsku intervenciju, budući da, kako kaže, nije imao drugih mogućnosti da spreči zlostavljanje koje njegova kćerka nedeljama trpi.

– Bliznakinje K. P. i V. P. svakodnevno tuku moje dete, udaraju je po glavi, šutiraju u potkolenice, pre dva meseca terale su je da jede papir. Maltretiraju i ostalu decu, nedavno su htele da polome naočare drugoj devojčici iz odeljenja – kaže ozlojeđeni roditelj koji je, uplašen za bezbednost kćerke, ispisao M. V. iz dnevnog boravka.

On je prošlog utorka pozvao i inspekciju Gradskog sekretarijata za obrazovanje koja je po hitnom postupku posetila školu.

Vesna Ćirović, direktorka OŠ „Veljko Dugošević”, novinarima je rekla da od 20. januara svakodnevno razgovora sa roditeljima, decom i nastavnicima radi rešavanja problema i dodala da će škola sprovesti planirane mere za sprečavanje agresivnog ponašanja čim izveštaj inspekcije bude poznat.

Dejan P., otac „optuženih” bliznakinja, negira da su njegove kćerke učestvovale u bilo kom od navedenih slučajeva nasilja. On za sve krivi Katarinu Stevanović, učiteljicu drugog četiri, i Jasminu Smiljanić, dežurnu u dnevnom boravku, za koje tvrdi da favorizuju učenike, raspiruju mržnju i maltretiraju njegove kćerke.

– Pred tablom žigošu učenike koji im nisu simpatični, označavaju ih kao agresivne i navode ostale đake da ih mrze. Smiljanićeva je fizički nasrnula na moju devojčicu prošlog petka i odgurnula je – tvrdi Dejan P. i dodaje da ga u nastojanju da se učiteljice suspenduju podržava desetak drugih roditelja.

Napade koje je M. V. prijavila roditeljima on je ocenio kao glumatanje „ljubomorne devojčice koja ne ume da se uklopi u društvo”.

Sa njim nije saglasno trinaest roditelja koji smatraju da su optužbe na račun učiteljica neistinite, što su istakli u pismenom saopštenju. Oni traže i da roditelji sestara K. P. i V. P. prestanu sa pritiscima na nastavnike – posle jedne takve žučne rasprave sa njima, Jasmina Smiljanić, kako smo saznali, prevezena je u Urgentni centar jer joj je pozlilo.

M. L.

[objavljeno: 03/03/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.