Blic Fondacija Srce za decu i danas nosila pomoć migrantima

Izvor: Blic, 14.Sep.2015, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blic" Fondacija "Srce za decu" i danas nosila pomoć migrantima

“Blic fondacija” - “Srce za decu” i danas je migrantima i njihovim mališanima odnela pomoć koju su građani donirali.

- Hvala vam na svemu, jako ste ljubazni i dosta ste nam pomogli. Sada su mi samo potrebne pantalonice za bebu i nešto tople odeće za ostalu decu, jer ne mogu da ponesem puno stvari sa sobom a moramo što pre do Mađarske - rekla je Fatima iz Iraka, majka petoro mališana.

Fatimi i njenoj dečici dali smo trenerkice, dukseve, i čarapice kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i hranu za bebu.

Šatori su spakovani, rančevi spremni, torbe sa hranom su im pri ruci. Zemlju u parku ponegde prikriva ćebad, na kojoj se mališani nestrpljivo igraju igračkama koje smo im poklonili.

I dok su se deca radovala igračkama roditelji su iz paketapomoći uzimali samo najneophodnije stvari.

- Ne možemo sve da ponesemo, samo ono najvažnije. Ne znam kako da vam se zahvalim za ovo - kaže mama mališana kojima smo dali pantalonice za put.

Čitaoci "Blica" su ovih dana pokazali koliko veliko srce imaju. Svakodnevno su pomoć donosili u našu redakciju i na taj način pomagali migrantima i njihovoj deci.

Topla odeća, ćebad, jakne, cipele, garderoba za bebe i igračke za decu, koju danas migranti nisu mogli da ponesu sa sobom na put, otići će u prave ruke, jer se u narednim danima očekuje novi talas izbeglica.

Prema prognozama koje stižu iz Evropske unije, u narednih nekoliko meseci čak 500.000 ljudi sa Bliskog istoka pokušaće da se domogne Evrope, a Mađarska noćas u ponoć zatvara granicu sa Srbijom, koju će dodatno obezbediti kontejnerima opasanim bodljikavom žicom.

Park je u Beogradu danas bio pust a da li će takav i ostati - videćemo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.