Izvor: Studio B, 11.Okt.2011, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bijenale keramike

Bijenale keramike u Beogradu,tradicionalna izložba Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije i Sekcije za umetnost i dizajn keramike i stakla - od 11. do 30. oktobra u holu RTS-a.

Na 16-om po redu Bijenalu radove će izložiti 46 umetnika koje je selekcioni savet odabrao za ovogodišnju postavku.

Izložba obuhvata 60-ak radova u vidu podnih i zidnih instalacija, panoa, keramoskulpture, posudne i utilitarne keramike, najavio je ULUPUDS. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

Prema rečima kustosa Maje Škaljac Stanošević,odabrani radovi odlikuju se kreativnim kombinacijama keramike -kamenina, porcelan, majolika, raku u kombinaciji sa drugim materijalima kao što su žica, staklo, drvo, metal, zlatni listići, sito štampa itd.

Prema jednoglasnoj odluci žirija, glavnu nagradu Bijenala dobila je Iva Kukurić za rad pod naslovom "Meat factory", dok su ravnopravne plakete dodeljene Jasmini Pejčić i Vesni Šauli.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.