Biciklističke trake u Bulevaru oslobođenja

Izvor: Blic, 21.Sep.2015, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biciklističke trake u Bulevaru oslobođenja

U Bulevaru oslobođenja, od Autokomande do Save Maškovića, obeležene su biciklističke trake širine jednog metra, tako da se preraspodelom kolovoznih površina menja odnos vozača motornih vozila prema biciklistima, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Biciklističke trake sa zaštitnim pojasom od pola metra su obeležene uz desnu ivicu kolovoza, a njih prati i postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije.

Na ovaj način povećava se bezbednost biciklista >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer oznake na kolovozu ukazuju vozačima na njihovo prisustvo.

Krajnji cilj predstavlja povećanje broja građana koji će za obavljanje svog putovanja koristiti bicikl, a ne putnički automobil.

Korišćenjem bicikla kao prevoznog sredstva štedi se novac, poboljšava zdravlje i čuva životna sredina.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

(FOTO) LEPA VEST ZA DVOTOČKAŠE: Obeležena biciklistička staza od Autokomande do Trošarine

Izvor: Kurir, 21.Sep.2015

BEOGRAD - U Bulevaru oslobođenja, od Autokomande do ulice Save Maškovića, obeležene su biciklističke trake širine jednog metra, čime se, kako je danas saopštio Sekretarijat za saobraćaj, menja odnos vozača motornih vozila prema biciklistima...Biciklističke trake sa zaštitnim pojasom od pola...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.