Biće novih rušenja u Savamali

Izvor: Blic, 18.Maj.2016, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biće novih rušenja u Savamali

Rušenje u Savamali, kako trenutno stoje stvari, još nije završeno.

Kako pričaju vlasnici objekata u Ulici braće Krsmanović, gotovo svakodnevno ih posećuju osobe koje im stavljaju do znanja da će uskoro i oni doći na red.

- Prete nam da nas neće biti do kraja leta. Nude nam 200 evra po kvadratnom metru, što je ispod svake cene. Ali, ne želimo da se iselimo - pričaju vlasnici lokala u Savamali koje su repoteri "Blica" juče obišli.

Prema njihovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rečima, više puta su im zakazivani sastanci sa predstavnicima vlasti, ali se niko nikada nije pojavio.

- Sreća da je noć posle izbora bila kratka, pa nisu stigli, inače bi i nas srušili. Od tada smo kao na iglama. Samo je pitanje vremena kada će i kod nas doći - pričaju uznemireni vlasnici.

I oni, kao i vlasnici već srušenih objekata u Hercegovačkoj 4-6, tvrde da su njihovi objekti legalni i da za to imaju papire. Kako su nam ispričali, objekti do Travničke ulice trebalo bi da budu srušeni do kraja leta, a ostatak površina pretvoren u pešačku zonu.

Šabić: srušeni, a nisu bili nelegalni

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić izjavio je da porušeni objekti u beogradskoj Savamali nisu bili nelegalni i da u tom slučaju postoji više počinjenih krivičnih dela.

- Ako su objekti nelegalni, zna se kako se ruše po zakonu i ako postoje konačna rešenja o rušenju. Objekti u Savamali nisu bili nelegalni i ja bih mogao da vam navedem sedam ili osam krivičnih dela koja su se tamo dogodila - izjavio je Šabić za N1.

POPISUJU OBJEKTE I SA NOVOBEOGRADSKE STRANE

Predstavnici stručne službe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju započeli su evidentiranje nepokretnosti na Zemunskom putu i u Brodarskoj ulici na Novom Beogradu, kao i na području Savskog trga. Radi se o objektima koji se nalaze u području priobalja reke Save za projekat "Beograd na vodi".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.