Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Avg.2020, 19:51

Biberović: Lideri bošnjačkih partija slepi poslušnici Beograda

Vlast u Beogradu je odlučujući faktor koji je uticao na formiranje novih skupštinskih većina danas u Novom Pazaru, a krajem prošle nedelje i u Tutinu i Sjenici, ocenio je Sead Biberović iz nevladine organizacije Urban in.

On je novopazarskom radiju Sto plus, rekao da je ovo samo nastavak održavanja kontrole lokalnih samouprava od "jednog čoveka, koji u ovoj zemlji o svemu odlučuje".

"To je veoma zabrinjavajuće, jer mi sada u ova tri grada imamo vlast koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pod kontrolom Beograda. Mi ovde više nemamo opoziciju, jedina opozicija su građani i građanke, koji su sa druge strane uplašeni, potkupljeni, zastrašeni, ucenjeni i podeljeni tako da još uvek ne postoji neka snaga koja ovakvo stanje može da promeni", rekao je Biberović.

On je istakao da su lideri sve tri bošnjačke političke opcije slepi poslušnici Beograda.

"U ovom delu Srbije svakodnevno je sve veća i veća potreba za četvrtom građanskom političkom opcijom, koja će stvarno brinuti o pravima i kvalitetu života građana", rekao je Biberović.

Čelnici Gradske skupštine u Novom Pazaru izabrani su ranije danas glasovima odbornika Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasima Ljajića i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića.

Krajem prošle nedelje rukovodioce lokalne skupštine u Tutinu izglasali su odbornici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejmana Ugljanina i SNS, a Sjenice Stranke pravde i pomirenja (SPP) i SNS.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.