Bez većih zastoja u saobraćaju

Izvor: Press, 06.Jul.2010, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez većih zastoja u saobraćaju

I pored očekivanih zastoja na početku rekonstrukcije mosta Gazela i pristupnih saobraćajnica, veće gužve juče ipak nije bilo. U Saobraćajnoj policiji kažu da je dan prošao bez zastoja i kilometarskih kolona, a značajnije probleme nisu zabeležili ni u GSP-u „Beograd"
Vozači koje je ekipa Pressa tokom popodnevnog špica zetekla u koloni vozila na novobeogradskoj strani ka prilazu Brankovom mostu mahom su odgovarali da je gužva - uobičajena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />Situacija povoljna
- Znam za apel grada da zaboravimo na auto, ali imam bebu, gde ću gradskim prevozom?! Srećom, pa i nije takva gužva kakvu sam očekivao - rekao nam je Milan Janković (32) kroz prozor svog „pežoa".
Zbog zatvaranja desne strane autoputa Beograd - Zagreb od Sava centar do petlje kod „Beogradske arene", kao i dve ulazne i dve silazne rampe na mostu Gazela, juče tokom jutarnjeg špica formirane su uobičajene kolone vozila na prilazima ka mostovima. Iako se u popodnevnom špicu kolona vozila ka mostu Gazela završavala kilometar dalje, kod petlje u blizini „Beogradske arene", u Saobraćajnoj policiji objašnjavaju da je takva slika - povoljna.

- Ranije se dešavalo da kolone budu mnogo veće, a s obzirom na to da je sada skoro kilometar desne strane autoputa zatvoren - možemo reći da je situacija povoljna. Građani su dobro prihvatili apel nadležnih da koriste alternativne pravce i izbegavaju zone radova - kaže načelnik Uprave saobraćajne policije za Beograd Dragan Bogosavac.
Kako on navodi, gužvi i zastoja tokom popodneva nije bilo na svim pravcima od starog dela grada ka Novom Beogradu.
Podsetimo, saobraćaj se od subote na delu autoputa od Centra „Sava" do „Beogradske arene" odvija dvosmerno, na jednoj polovini kolovoza. Dok traju radovi, za saobraćaj će biti zatvorene i rampe za uključenje na autoput iz ulica Španskih boraca i Antifašističke borbe.
Alternativni pravci
Alternativni pravci na novobeogradskoj strani u oba smera su ulice Milutina Milankovića i Bulevar Zorana Đinđića. Mesta uključenja i isključenja sa autoputa su petlje Tošin bunar i Sava centar. Pristup Brankovom mostu je ulica Milentija Popovića i Bulevar Mihaila Pupina. Iz smera Autokomande ka Novom Beogradu alternativa su Savska i Karađorđeva ka Starom savskom mostu i Sarajevska i Gavrila Principa, koje su jednosmerne, ka Brankovom mostu.     

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.