Bez smanjenja plata u beogradskim predškolskim ustanovama

Izvor: Studio B, 24.Jan.2013, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez smanjenja plata u beogradskim predškolskim ustanovama

Vlada Srbije na današnjoj sednici izmenila je Uredbu za obračun i isplatu plata zaposlenima u javnim službama, potvrdjeno je Studiju B u Vladi.

Više od 8 hiljada radnika tehničkog osoblja u beogradskim predškolskim ustanovama više ne moraju da strahuju da će im plate biti smanjene. Prema izmeni koju je usvojila Vlada, ranije usvojena uredba ne primenjuje se na obračun i isplatu plata zaposlenima u predškolskim ustanovama.

Napori zaposlenih u bg vrtićima i >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Grada Beograda urodili su plodom. Posle zahteva predstavnika zaposlenih u bg predškolskim ustanovama da se sporna uredbu usvojena početkom godine, koja je predviđala smanjenje plata tehničkog osoblja za 3.500 do 12.000 dinara, Vlada Srbije desetak dana pre početka primene izmenila je Uredbu. I to posle intenzivnih razgovora sa predstavnicima grada.  

- Ljiljana Jovčić: Razgovarali smo sa ministrom prosvete, drago mi je što je ministarstvo prosvete imalo sluha, grad je osnivač, neće im biti smenjene plate. 

Zaposleni u beogradskim vrtićima od 2005. god. primaju plate po Posebnom kolektivnom ugovoru koji su potpisali sa Upravom grada Beograda koja je njihov osnivač. Prvobitno doneta Uredba, koja se odnosila na više od 8 hiljada radnika tehničkog osoblja, a ne i na vaspitačice i medicinske sestre, trebalo je da stavi van snage taj kolektivni ugovor i izjednači plate zaposlenih u predškolskim ustanovama u Srbiji i Beogradu. To se, ipak, neće dogoditi jer je Uredba dopunjena Uredbom o koeficijentima. Posle takve odluke Vlade i sindikata zaposlenih u predškolskim ustanovama otkazali su i protest zakazan za subotu.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez sniženja plata u beogradskim predškolskim ustanovama

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jan.2013

Plate više od osam hiljada radnika tehničkog osoblja u beogradskim predškolskim ustanovama neće biti snižene.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.