Bez razmišljanja je istrčao iz autobusa da ugasi požar, a kada se vratio unutra dočekalo ga je NEPRIJATNO IZNENAĐENJE

Izvor: Blic, 02.Sep.2017, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez razmišljanja je istrčao iz autobusa da ugasi požar, a kada se vratio unutra dočekalo ga je NEPRIJATNO IZNENAĐENJE

Vozač autobusa "Laste" Bojan Matorčević, na liniji Dražanj-Šumice, primetio je gust dim koji je kuljao iz kafane na Smederevskom putu, blizu škole u Grockoj. Zaustavio je vozilo i istrčao da pomogne, dok su putnici, kako kaže, mirno sedeli u autobusu.

- Kada sam stigao na stanicu u Grockoj, posle semafora sa desne strane video sam gust dim. Pretpostavio sam šta je, jer sam znao da tu postoji kafana. Odmah sam zaustavio autobus, uzeo sam aparat za gašenje požara i istrčao. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ka meni je vrišteći trčala žena koja mi je rekla da ima nekoga unutra, što me je još više uplašilo – priča vozač Bojan Matorčević o otme šta se dogodilo prekjuče oko 17.40 sati dok je bio na liniji.

Blizu kafane, dodaje Bojan, bilo je dosta ljudi koji su gasili stihiju protivpožarnim aparatima i crevom, ali i onih koji su stajali na obližnjoj stanici i samo posmatrali šta se dešava. Kada je aparat bio istrošen, Bojan se vratio u autobus u kojem je sasvim slučajno imao nekoliko balona vode, pa je i njih iskoristio. Međutim, ono što ga je možda i više od vatre zabrinulo u celoj priči bilo je ponašanje putnika.

- Oni su mirno su sedeli. Rekao da sam im da gori kafana i da možda ima žrtava, ali oni su se ponašali kao da se ništa ne dešava. Ne znam kako neko to može mirno da posmatra. Nisam mogao samo da prođem, jer smatram da je to moja građanska dužnost – kaže Matorčević.

Nakon dolaska Vatrogasne brigade iz Grocke, došla je policija i Hitna pomoć. Mokar od vode, Bojan je ušao u autobus, obavestio dispečera da će kasniti i nastavio dalje da vozi ka Šumicama.

- Želim da poručim svim svojim kolegama, ali i građanima, kada naiđu na takve slučajeve i teške situacije, da pomognu kako god mogu i koliko god mogu jer nikad ne znaš šta može u životu da ti se desi - zaključuje Matorčević.

U požaru, srećom, niko nije povređen, a za sada nema zvaničnih podataka o visini pričinjene materijalne štete.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.