Izvor: Glas javnosti, 31.Jul.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beton - hala postala izložbeni prostor

Nebojša Bradić, ministar kulture, obišao je juče prostor od oko 3.000 kvadratnih metara u "Beton hali", koji je Vlada Srbije dodelila na korišćenje beogradskim muzejima. Na ovom mestu izložbeni prostor će ubuduće imati Etnografski muzej, Muzej pozorišne umetnosti Srbije, Muzej savremene umetnosti i Muzej sporta iz Beograda, kao i Muzej naivne i marginalne umetnosti iz Jagodine. Prostor u "Beton hali" dodeljen je ustanovama kulture kako bi se održavanjem kulturno-obrazovnih manifestacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i izložbenim postavkama promovisao kulturni, istorijski, društveni i sportski razvoj Srbije.

Ministarstvo kulture će nadgledati izradu generalnog idejnog projekta za preuređenje prostora u "Beton hali", dok će ustanove kulture biti zadužene za uređenje enterijera u skladu sa svojim izložbenim potrebama. Projekat će biti realizovan u saradnji s Ministarstvom za Nacionalni investicioni plan.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Kreativna industirija Beton hale

Izvor: Arte, 31.Jul.2008

Ministar Nebojša Bradić juče je obišao ''Beton halu'', u društvu sa direktorima kulturnih institucija, koje su ovaj prostor dobile na korišćenje i istakao da je ''ovo prvi susret svih budućih korisnika ovog prostora, za koji se očekuje da postane živo mesto, na kojem će se ukrštati kreativna...

Nastavak na Arte...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.