Besplatni udžbenici za decu korisnika MOP-a i bez roditeljskog staranja

Izvor: Studio B, 21.Sep.2010, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni udžbenici za decu korisnika MOP-a i bez roditeljskog staranja

Sekretarijat za socijalnu zaštitu finansirao je nabavku udžbenika za 5.343 dece iz porodica korisnika materijalnog obezbeđenja, kao i za decu bez roditeljskog staranja koja su na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad.

Za decu koja pohađaju pripremne predškolske programe izdvojeno je po 2.115 dinara, za učenike osnovnih i srednjih škola po 4.230 dinara, a za studente po 6.350 dinara.

- Finansirana je nabavka udžbenika za 544 dece koja pohađaju pripremni >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << predškolski program, za 4.670 osnovaca i srednjoškolaca, kao i 129 studenata viših škola i fakulteta čiji je osnivač republika. Predškolci su dobili pet odsto, osnovci i srednjoškolci deset, a studenti 15 odsto prosečne zarade isplaćene u gradu u junu. Sredstva su preneta na račun Gradskog centra za socijalni rad. Tokom ovog meseca jedan broj porodica ponovo će ostvariti pravo na materijalno obezbeđenje, a samim tim i osnov za novčanu pomoć za nabavku udžbenika - rekao je Vladan Đukić, sekretar za socijalnu zaštitu.

Za nabavku ovih udžbenika iz gradskog budžeta izdvojeno je 21,7 miliona dinara.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.