Besplatni rekreativni programi

Izvor: Studio B, 24.Nov.2015, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni rekreativni programi

Predstavljeni besplatni rekreativni programi beogradskih sportskih centara i sportskih saveza

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak učestvovali su na prezentaciji besplatnih rekreativnih programa beogradskih sportskih centara i sportskih saveza koje finansira Sekretarijat za sport i omladinu. Programi su predstavljeni danas u zgradi Gradske uprave, a biće u ponudi tokom novembra i decembra.

Dragomir Petronijević >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je naglasio da rekreativni sport kod nas počinje da zauzima mesto koje mu pripada, kao i da je nedostatak fizičke aktivnosti veliki zdravstveni problem današnjice.

- Veliki broj ljudi ima zdravstvenih problema usled nedostatka fizičke aktivnosti, a sve je češći i problem sa gojaznošću kako kod mladih tako i kod starijih. Na nama je da izgradimo što više sportskih igrališta, kao i da rekonstruišemo zapuštena. Radićemo sistemski na promociji školskog i rekreativnog sporta tokom cele sledeće godine. Pored toga, važno je da se radi sa ljudima iz struke, iz saveza i asocijacija koji su danas sa nama. Bitno je i da otvorimo što više sportskih centara prema građanstvu, da motivišemo ljude i da pokažemo svojim primerom da se što više bave sportom, kako bismo bila zdravija nacija. Mladi mnogo vremena provode ispred računara, što izaziva zdravstvene probleme. Na nama je da ih motivišemo da izađu na sportska igrališta - rekao je Petronijević.

Sekretar za sport i omladinu Slavko Gak napomenuo je da je u prethodnom periodu sproveden konkurs za rekreativni sport na teritoriji grada Beograda, s ciljem da se okrene nova strana sporta u Beogradu.

- Rekreativni sport često je i preventivna medicina, a Grad Beograd će odvajati mnogo više novca u narednim godinama za ovu granu sporta, kako bismo u budućnosti ulagali mnogo manje novca u zdravstvo. Naglasio bih da smo sproveli konkurs za besplatni rekreativni sport i imamo sedam sportskih centara - „Tašmajdan", „Stari DIF", Republički zavod za sport „Košutnjak", CFK „Vračar", SPC „Novi Beograd", SKC „Obrenovac" i „Olimp Zvezdara", u kojima će građani moći u određenim terminima besplatno da se rekreiraju - rekao je gradski sekretar za sport.

Na ovoj konferenciji predstavnici saveza i asocijacija predstavili su svoje besplatne programe koji će biti u ponudi građanima, a reč je o Savezu za rekreaciju i fitnes Beograda, Asocijaciji „Sport za sve", Sportskom savezu osoba sa invaliditetom Beograda, Planinarskom savezu Srbije, Orijentiring savezu Beograda, kao i Sokolskom savezu Beograda.

Detaljnije informacije o besplatnim rekreativnim programima koji su u ponudi mogu se pronaći na sajtu Grada Beograda i internet-prezentacijama organizatora ovih programa.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.