„Beopolis“ ostaje u Makedonskoj

Izvor: Blic, 09.Feb.2010, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Beopolis“ ostaje u Makedonskoj

Knjižara „Beopolis“, mesec dana nakon neočekivanog naloga za iseljenje zbog rekonstrukcije Doma omladine, biće otvorena za desetak dana u novom prostoru u Tržnom centru „Eurocentar“, u Makedonskoj ulici.

- Preselili smo u novi prostor, a za desetak dana počećemo i da radimo. Veći je od onog koji smo imali u Domu omladine, a knjižara neće promeniti svoj prvobitni izgled - rekao je juče vlasnik knjižare Aleksandar Nikolić na konferenciji za novinare održanoj u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Narodnoj biblioteci.

„Beopolis" je 30. decembra od uprave Doma omladine dobio nalog za iseljenje zbog treće faze renoviranja tog objekta, pri čemu im je kao alternativno rešenje ponuđen magacinski prostor. Ovo nije bilo prihvatljivo jer bi, kako kažu iz „Beopolisa", to praktično značilo zatvaranje knjižare na duži period, a time i njeno gašenje.

- Sa Domom omladine imamo ugovor o korišćenju prostora do 2013. godine i direktor Milan Lučić uveravao nas je da je knjižara sastavni deo tog objekta. Međutim, od njega nisam dobio plan hola kako bih video gde će se knjižara nalaziti nakon rektonstrukcije, tako da smo bili primorani da što pre nađemo prostor za preseljenje. Razgovarao sam i sa članovima gradske vlasti, Radmilom Hrustanović i Aleksandrom Pekovićem, ali ni od njih nismo dobili nikakvo rešenje - kaže Nikolić.

On je istakao da od gradske vlasti nije očekivao da im poklone prostor već samo ponude neki koji bi plaćali isto kao što su to činili u Domu omladine.

Novi prostor knjižari ponudila je Vesna Stojić, direktorka razvojnog poslovanja TC „Eurocentar", koja je za problem „Beopolisa" saznala iz medija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.