Beogradu preti restrikcija vode: U pojedinim naseljima je već ograničena potrošnja

Izvor: BKTV News, 30.Jun.2017, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradu preti restrikcija vode: U pojedinim naseljima je već ograničena potrošnja

Beogradu preti nestašica vode jer je zbog tropskih vrućina potrošnja je čak šest puta veća od uobičajene.

Iz  JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija",  apelovali su na potrošače posebno u prigradskim naseljima da ne rasipaju vodu na zalivanje bašti.

Oni podsećaju da "navodnjavanje bašti, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata predstavljaju nenamensku i >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << neracionalnu potrošnju vode za piće".

Napokon: Beograd rešava problem koji traje 25 godina!

"Apelujemo na sve građane da racionalno koriste vodu da bi sistem vodosnabdevanja normalno funkcionisao", upozoravaju iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija".

Prigradska mesta već imaju probleme sa snadbevanjem vodom, a najteža situacija je u opštini Barajevo i podavalskim mestima.

JKP Vodovod i kanalizacija zbog prevelike potrošnje vode u ovim mestima primorani su da uvedi restrikcije.

Meštani Barajeva bez potrošnje vode su u periodu od 22 do šest časova ujutru.

Pitali smo Beograđane gde će letovati: Ko ima novca putuje u Grčku, ostali uživaju na beogradskom moru

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.