Beogradski maraton obara rekorde, startovalo 7.300 trkača iz 70 zemalja (FOTO/VIDEO)

Izvor: BKTV News, 21.Apr.2018, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski maraton obara rekorde, startovalo 7.300 trkača iz 70 zemalja (FOTO/VIDEO)

Na ovogodišnjem 31. Beogradskom maratonu učestvuje rekordnih 28.000 maratonaca i rekreativaca, koji dolaze iz više od 70 zemalja sveta.

Beogradski maraton, 31. po redu, startovao je danas u 10 sati ispred crkve Svetog Marka uz učešće rekordnih 7.300 trkača iz 70 država.

Znak za početak trke na trasi od 41 kilometar dali su zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i istaknuti maratonac Halid Hanuči.

FOTO: Tanjug/Rade Prelić

>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << FOTO: Tanjug/Rade Prelić

"Beograd je danas poslao fantastičnu sliku u svet. Beograd je otvoren i sportski grad, i hvala Beograđanima koji podržavaju ovu manifestaciju",  istakao je Mladenović i podsetio da 31. Beogradski maraton prate i humanitarne akcije: Rak je izlečiv, Trčimo protiv astme, kao i niz drugih humanitarnih akcija.

Ubrzo je usledila i Trka zadovoljstva na stazi dugoj pet kilometara u kojoj je učestvovalo više od 20.000 rekreativaca i ljubitelja trčanja. Njima se priključio i marokanski trkač Halid Hanuči.

FOTO: Tanjug/Rade Prelić

Pored Trke zadovoljstva, učesnici imaju priliku da se okušaju u maratonu ( 42 kilometara) i polumaratonu (21 kilometar). Polumaraton trči i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

FOTO: Tanjug/Rade Prelić

FOTO: BKTVNews

Između 7.200 i 7.300 trkača se očekuje u maratonu i polumaratonu, kao i oko 20.000 u Trci zadovoljstva. Promoter maratona je Halid Hanuči.

"Grad Beograd je u potpunosti spreman za spektakl, uz rekordan broj učesnika iz rekordnog broja zemalja. Iz godine u godinu pomeramo rekorde, ne samo zbog promocije sporta i zdravog života, već i zbog primata Beograda kao najboljeg turističkog grada u ovom delu Evrope", rekao je gradonačelnik Siniša Mali.

FOTO: BKTVNews

Zamenik grafonačelnika Beograda Andreja Mladenović istakao je da veruje da će, kada je reč o tehničkoj strani organizacije, 31. Beogradski maraton proći u najboljem redu .

Zbog maratona doći će do izmena u saobraćaju, a koje će linije voziti izmenjenim trasama, kao i koje će ulice biti zatvorene pogledajte OVDE!

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.