Beogradska policija dobija 250 pripadnika

Izvor: Studio B, 02.Jun.2012, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradska policija dobija 250 pripadnika

Beogradska policija dobiće danas 250 novih policijskih službenika koji će položiti svečanu zakletvu u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd.

Polaganje zakletve organizovano je u okviru obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, povodm čega će centralna svečanost biti organizovana u nedelju, 3. juna, u Nastavnom centru "Makiš".

Dan MUP-a i Dan policije obeležavaju se u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska žandarmerija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na Duhove (Trojice), odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i u naredna dva dana tokom turskog bombardovanja Beograda.

Pripadnici beogradske policije, u okviru obeležvanja praznika, priredili su u petak svečani defile u centru grada ulicom Knez Mihajlovom do Kalemegdana.

Na spomen obležje Čukur-česma sutra venac će položiti direktor policije Milorad Veljović, dok će ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačcih položiti venac na spomen ploču Jakovu Nenadoviću, prvom srpskom ministru policije.

Dačić će potom, u Nastavnom centru "Makiš", otvoriti centralnu svečanost povodom Dana Ministarstva i Dana policije.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.