Izvor: Piplmetar.rs, 04.Jul.2023, 00:31

„Beograda je posvećen dijalogu sa Prištinom“: Brnabić se sastala sa zvaničnicima Luksemburga i Holandija

Premijerka je poručila da se sa Holandijom i Luksemburgom, koje su među najvažnijim ekonomskim partnerima Srbije, ostvaruje uspešna ekonomska saradnja i priliv investicija

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ


Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabićrazgovarala je danas u Beogradu sa predsednikom Vlade Holandije Markom Ruteom i premijerom Luksemburga Gzavijeom Betelom i ocenila da ova poseta predstavlja jedinstven >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << i veoma važan politički događaj.
Brnabić je ukazala da je poseta dvojice premijera, Holandije i Luksemburga, pokazuje da su bilateralni odnosi sa te dve države veoma dobri, kao i da je njihovim dolaskom u Beograd posebno intenziviran politički dijalog.
Premijerka je poručila da se sa Holandijom i Luksemburgom, koje su među najvažnijim ekonomskim partnerima Srbije, ostvaruje uspešna ekonomska saradnja i priliv investicija.
Predsednica Vlade je istakla da evropske integracije predstavljaju spoljnopolitički prioritet Srbije, kao i da su podrška Holandije i Luksemburga od ključnog značaja za ubrzanje ovog procesa. Brnabić je sagovornike informisala o reformama koja Srbija preduzima na ovom putu, posebno u oblastima pravosuđa i slobode medija i bezbednosti novinara.
Brnabić je sagovornicima ukazala da je Beograda u potpunosti posvećen dijalogu sa Prištinom i dodala da je za Beograd podjednako važno pitanje bezrezervne zaštite i osiguranja bezbednosti pripadnika srpske zajednice na Kosovu i Metohiji. Posvećeni smo očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji, kao i pronalaženju rešenja u dijalogu, o čemu svedoči i konstruktivnost koju srpska strana kontinuirano pokazuje, istakla je Brnabić.
Sagovornici su se saglasili oko značaja očuvanja mira i stabilnosti na Balkanu, kao i važnosti evropske perspektive Republike Srbije i čitavog Zapadnog Balkana.
(Telegraf.rs)


Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Priče sa Weba

Najnovije iz rubrike Vesti

Video dana

Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.