Beograd predstavlja projekte

Izvor: Studio B, 20.Sep.2015, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd predstavlja projekte

Grad Beograd će na predstojećem forumu „Beogradski investicioni dani predstaviti više od 60 projekata vrednih oko 680 miliona evra, rekla je Tijana Maljković, gradska sekretarka za privredu.

Grad Beograd će na predstojećem forumu „Beogradski investicioni dani predstaviti više od 60 projekata koji se mogu realizovati, a njihova vrednost je oko 680 miliona evra, rekla je Tijana Maljković, gradska sekretarka za privredu.

Ona je gostujući na RTV Studio B precizirala >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da je ovo prvi put da Skupština grada u saradnji sa Privrednom komorom Beograda i CEDEF-om organizuje ovako važan skup kao i da je želja da bude tradicionalan.

-U jednom danu smo uspeli da spojimo više od 300 stranih investitora iz 20 zemalja, a će Beograd predstaviti dva tipa projekata, velike infrastrukturne projekte i javno-privatna partnerstva. Bitni su i mali gradski projekti gde ćemo razviti preduzetništvo, mala i srednja preduzeća i spojiti ih sa kompanijama. Cilj nam je da razvijemo Beograd kao investicionu destinaciju, da dovedemo fondove koji će investirati u održivu energiju, socijalno preduzetništvo kao i infrastrukturu, rekla je Tijana Maljković.

Ona je najavila da će na forumu posebno biti organizovani paneli posvećeni Beogradu i Srbiji, kao i procesu privatizacije, a projekt „Beograd na vodi" će zauzeti posebno mesto kao najveći projekat u ovom delu Evrope.

Gradska sekratarka za privredu je posebno naglasila da je trend povećanja turista u Beogradu nastavljen i ove godine, pa je tako u julu i avgustu 14 posto više turista kao i 22 posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu.

-Tome je doprineo i veliki broj manifestacija kao što su „ Bir garden", „Bir fest", „NIKE maraton", „Fiš fest", a nastavljamo i sa „Danima evropske baštine" koji su počeli 19. septembra, rekla je Tijana Maljković.

Prema njenim rečima u okviru manifestacije „Dani kulturne baštine" do 30. septembra veliki broj ustanova kulture otvoriće vrata za Beograđane i goste Beograda.

-Manifestacija je ove godine posvećena industrijskom i tehnološkom nasleđu, pre svega starim zanatima. Interesantno je da naše mlade upoznamo sa tradicijom i kulturom, a bitno je da su sva razgledanja besplatna. Poslednje nedelje ove manifestacije pozvaćemo sve predstavnike starih zanata u Skupštinu grada kako bi se dogovorili o mestu gde će oni ubuduće moći da imaju svoje izložbe, rekla je Tijana Maljković, i dodala da će biti potpisan i protokol između sedam lokalnih samouprava, odnosno gradova koji na Dunavu imaju tvrđave kako bi sarađivali u turističkim projektima.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.