Beograd na desetom mestu

Izvor: Blic, 13.Feb.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd na desetom mestu

Beograd je juče bio deseti na listi u konkurenciju 68 svetskih metropola, koje su u „trci" da zauzmu jedno od polja na tabli popularne igre „Monopol".



U najmodernijoj verziji izdanja ove igre „Monopol, ovde i sada" naći će se 20 svetskih metropola. Glasanje na sajtu www.monopoly.com otvoreno je 22. janura i trajaće do 9. marta. Prvi krug glasanja traje do 29. februara, kad će biti izabrano 20 top gradova koji će se naći na tabli za igru. Drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << krug počinje istog dana i traje do 9. marta. Grad koji u ovom krugu bude imao najviše glasova zauzeće mesto najvrednijeg vlasništva na tabli, onaj koji je ispod njega dobiće mesto vlasništva koje je nešto jeftinije i tako redom.

Pre samo nedelju dana Beograd je na listi, na kojoj se glasovi menjaju iz minuta u minut, bio na 31 mestu.

Tokom jučerašnjeg dana na prvom mestu bio je Montreal (4,8 odsto glasova), posle koga slede Pariz, Kejp Taun i London.

Beograd i Vankuver juče su imali podjednak broj glasova, 2,6 odsto, dok su za nijansu bolji Rim (2,7 odsto), Riga, Jerusalim i Nju Jork (2,8 odsto).

Pravila glasanja na sajtu www.monopoly.com su takva da se sa svake i-mejl adrese može glasati samo jednom, u jednom danu.

Koji gradovi će se naći na tabli „Monopol, ovde i sada" biće ozvaničeno u avgustu ove godine, a prvo izdanje ove verzije u prodavnicama širom sveta moći će da se kupi već najesen.

Zagreb 59. Ljubljana 65.

Pored Beograda, jedina dva grada na listi iz bivše

SFR Jugoslavije su Zagreb i Ljubljana koji se nalaze na 59. odnosno 65. mestu. Beograd je boljeplasiran i od Čikaga, Los Anđelesa, Minhena, Kopenhagena, Bostona, Šangaja, Madrida, Ciriha, Beča...

Gradovi „u igri"

Grad - glasovi *

Montreal 4,8

Pariz 3,3

Kejptaun 3,2

London 3,0

Sidnej 2,9

Njujork 2,8

Jerusalim 2,8

Riga 2,8

Rim 2,7

Beograd 2,6

Vankuver 2,6

Istanbul 2,5

Hong Kong 2,5

Kijev 2,4

Barselona 2,2

Toronto 2,2

Atina 2,2

Kvinstaun 2,1

Tokio 2,0

Amsterdam 2,0

* U procentima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.