Izvor: Piplmetar.rs, 16.Nov.2022, 10:30

Beograd jutros peti najzagađeniji grad u svetu, vazduh nezdrav

Beograd je jutros peti najzagađeniji grad u svetu, vazduh u glavnom gradu Srbije je na sajtu „IQair“ ocenjen kao nezdrav.
Po preseku u 7.15 sati na tom sajtu, indeks zagađenosti vazduha u Beogradu je 179, sa koncentracijom PM2.5 čestica 21 establish većom od preporuka Svetske zdravstvene organizacije (SZO).
Najzagađeniji grad jutros je Karači u Pakistanu, sa indeksom zagadjenosti 192, prati ga Kolkata u Indiji sa indeksom 190 i Krakov u Poljskoj sa 188, u prvih deset su i Skoplje >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << (163), Berlin (161) i Sofija (161).
Po gradskom sajtu „Beoeko“, vazduh u Beogradu je zagađen, sa prosečnom koncentracijom PM2.5 čestica od 66 (preporuka SZO – 5µg/m) i PM10 čestica od 69 (preporuka SZO – 45µg/m).

Opširnije
Izvor: Danas.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Beograd trenutno najzagadjeniji grad na svetu, preporuka da se ne izlazi iz stanova i kuća

Izvor: Beta, 16.Nov.2022

Beograd je trenutno najzagadjeniji grad u svetu, a vazduh u glavnom gradu Srbije je na sajtu "IQair" ocenjen kao nezdrav.Po preseku u 11.15 sati danas, indeks zagadjenosti vazduha u Beogradu je na tom sajtu bio 171, sa koncentracijom PM2.5 od 94µg/m3, odnosno gotovo 19 puta većom od preporuka Svetske...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.