Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Mar.2020, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd i Strazbur uspostavljaju saradnju

Gradonačelnici Beograda i francuskog grada Strazbura Zoran Radojičić i Rolan Ris danas su u Beogradu potpisali načelni dogovor o saradnji ta dva grada, objavljeno je na sajtu glavnog grada Srbije.

Radojičić je istakao da Beogradu može da koristi iskustvo Strazbura koji je u finalu za izbor "Zelene prestonice Evrope" za 2021. godinu.

Ris je rekao da su razgovarali o razvojnim projektima i da postoji saglasnost u vezi s projektima urbane orijentacije, ali ne za njegovo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << širenje, već da se razvoj odvija unutar samog grada.

Gradonačelnik Strazbura razgovarao je i s ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem koji je, kako je saopšteno, istakao da je od velike važnosti što se veoma dobri odnosi Srbije i Francuske prenose i na lokalni nivo, jačanjem saradnje Beograda i Strazbura u privredi, kulturi, obrazovanju i turizmu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.