Beograd dobija zidove za zaštitu od buke na auto-putu

Izvor: Telegraf.rs, 05.Jan.2015, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograd dobija zidove za zaštitu od buke na auto-putu

Po zahtevu građana, pored auto-pua E75 biće izgrađeni zidovi za zaštitu od buke, najavio je gradski menadžer za saobraćaj, Dušan Rafailović. Ovom prilikom, on se zahvalio "Putevima Srbije" i nadležnom ministarstvu na brzoj reakciji posle molbe Grada Beograda da se počne sa postavljanjem zaštitinih ograda na delu auto-puta koji prolazi kroz Beograd

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović zahvalio je danas JP “Putevi Srbije” na raspisanom konkursu za izgradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << zidova za zaštitu od buke, pored auto-puta E75, na putu kroz Beograd.

– Zahvalni smo “Putevima Srbije” i nadležnom ministarstvu na brzoj reakciji posle molbe Grada Beograda da se počne sa postavljanjem zaštitinih ograda na delu auto-puta koji prolazi kroz Beograd – rekao je gradski sekretar Rafailović i dodao da je gradski menadžer Goran Vesić ovim povodom pisao ministarki Zorani Mihajlović i JP „Putevi Srbije” u oktobru, a da je potom održano više sastanaka.

– Reakcija nadležnih u republici bila je veoma brza. Imali smo mnogo pritužbi na buku koja dolazi sa auto-puta, kako građana tako i bolnica, posebno kod KBC „Bežanijska kosa” i Hitne pomoći. Takođe, merenja su pokazala da su ove dve lokacije posebno ugrožene, ali nažalost nisu jedine u gradu – rekao je Rafailović.

Printskrin: Tanjug

On je istakao da je “Grad Beograd na osnovu pisma koje je poslao gradski menadžer tražio i dobio saglasnost od nadležnog republičkog organa da i sam postavlja ovu vrstu zaštitnih ograda na auto-putu E75 u delu koji prolazi kroz Beograd” i dodao da će grad iskoristiti delom sredstva iz fondova za ekologiju i bezbednost saobraćaja da sam postavi tokom 2015. zaštitne ograde od buke na drugim lokacijama.

– Ovaj posao ćemo raditi u saradnji sa nadležnim ministarstvom, JP “Putevi Srbije”, a na osnovu stručnih analiza i zahteva građana. Kao stručnjak za saobraćaj želim da istaknem da se o izradi zaštitnih ograda od buke, koje su dugo sastavni deo evropskih auto-puteva, priča u Srbiji decenijama, a da je ova vlast počela da rešava taj problem u samo par meseci – rekao je gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Merenja pokazuju da je na auto-putu E75 kroz Beograd neophodno postaviti više kilometara zaštitnih ograda od buke tako da će ovaj posao trajati nekoliko godina i radiće ga zajedno i republika i grad.

– Pored toga, sada je važno da se prilikom projektovanja unutrašnjeg magistralnog prstena u Beogradu, kao i zaobilaznice, odmah predvidi ovakva zaštita kako se ovaj posao ne bi radio naknadno, kao u slučaju auto-puta E75 – zaključio je Rafailović.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.