„Beogas će tražiti odštetu zbog presecanja cevi u Šavničkoj

Izvor: Press, 17.Sep.2010, 07:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Beogas" će tražiti odštetu zbog presecanja cevi u Šavničkoj

Preduzeće „Beogas" najavilo je da će tražiti 200.000 dinara odštete od M. V. zbog toga što je prekjuče slučajno presekao priključak za gas dok je izvodio nelegalne radove na vodovodu u Šavničkoj ulici na Čukarici
Takođe, tražiće odgovornost i onih koji su preasfaltirali šaht glavnog ventila, zbog čega njihovi radnici nisu mogli tri sata da ga pronađu i spreče curenje gasa.
- Kako je utvrđeno, cev je presečena kod kućnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dovoda, a ne u delu distributivne gasovodne mreže na ulici ili trotoaru. U cevi od kućnog priključka mnogo je manji pritisak, pa je i zbog toga iscurilo mnogo manje gasa nego što se spekulisalo. Inače, cev je presečena mašinom za podbušivanje, a čovek koji je tu nelegalno kopao nije imao plan instalacija, pa je zakačio gasni priključak. Odmah smo poslali ekipu, ali ventil nismo mogli da pronađemo zbog toga što je naš šaht, u kojem se nalazi glavni ventil, zatrpan i prekriven asfaltom - kaže za Press Vladimir Lelićanin, direktor marketinga i prodaje u preduzeću „Beogas".
Šef službe za održavanje u preduzeću „Beogas" Predrag Bošković kaže da službe tog preduzeća, u skladu s propisom, kontrolišu ventile jednom u pola godine.
- Poslednju kontrolu tih 10 do 15 ventila kod Šavniče br. 24 radili smo pre mesec dana - potvrdio nam je Bošković.
Inače, „Beogas" su juče kontaktirali i predstavnici nadležne Inspekcije za sudove pod pritiskom Ministarstva energetike i rudarstva, koji su o ovom incidentu napravili zapisnik.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.