Bahatost u naselju Stepa Stepanović: Oteo komšijama hodnik da ne bi pušio u svom stanu

Izvor: BKTV News, 07.Mar.2017, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bahatost u naselju Stepa Stepanović: Oteo komšijama hodnik da ne bi pušio u svom stanu

Iako su svađe stanara prilično uobičajene u Srbiji, situacija koja se desila u beogradskom naselju Stepa Stepanović je definitivno za rubriku "verovali ili ne".

Sve je počelo kada su stanari primetili da se u hodniku zgrade sve vreme, mesecima, oseća duvanski dim. Isprva nisu znali odakle taj dim potiče, a kada je jedna od stanarki otkrila, odlučila je da se požali upravniku zgrade.

Po novodonetom Zakonu o stanovanju i održavanju zgrada, upravnik zgrade može >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << biti izabrano lice ili profesionalni upravnik, konkretno u ovom slučaju firma koja se bavi održavanjem zgrada. Svoje zamerke iznela je u kolektivnom mejlu, koji suži za komunikaciju između stanara i firme koja upravlja zgradom.

Ubrzo se oglasio stanar koji se osetio prozvan, a njegov odgovor je zaprepastio sve primaoce mejla.

Njegov odgovor je šokantan na više nivoa:

- "oni su odlučili": nisu pitali ostale stanare za dozvolu, oni su jednostavno odlučili i sproveli svoju volju;

- hvalisanje činjenicom da sveža porodilja puši;

- poziv na obračun: "kome smeta nek' dođe na moja vrata.

Ubrzo se oglasila i firma koja je imenovana za kućepazitelja ove zgrade s obrazloženjem koje se, verujemo, nije dopalo bahatim pušačima:

"Poštovane komšije,

Nije u pitanju odobravanje već je zabranjeno da se u hodnik zgrade iznose bilo kakvi predmeti ( cveće, bicikli, kolica, stočići i sl. ). Hodnik predstavlja protivpožarni put.

Molim sve komšije da protivpožarni put ( hodnik ) ostane prohodan i bezbedan."

Ne znamo kako su bahati pušači reagovali po prijemu ovog mejla, ali jedno je izvesno: možda bi naišli na razumevanje da su samo bili kulturni i zamolili komšije za razumevanje.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.