BRZA REAKCIJA

Izvor: Kurir, 11.Jul.2010, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRZA REAKCIJA

Posle teksta u Kuriru našoj redakciji se javili Obrenovčani, spremni da pomognu bolesnom Dejanu, šampionu u borilačkim sportovima

Obrenovčani nisu zaboravili svoje ugrožene sugrađane - porodicu Bošković iz Mislođina!

Posle našeg teksta ("Na rubu beznađa”, sreda 7. jul, strana 15), redakciji Kurira javili su se Obrenovčani, spremni da im pomognu. Igora Vukotića potresla je priča o Dejanu, višestrukom šampionu u borilačkim sportovima, koji od 2006. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << godine boluje od epilepsije.

- Dejan je mnoge zadužio u Obrenovcu, jer je dosta dece sklonio sa ulice i izveo ih na pravi put. Teško je reći na prvi pogled šta im je najneophodnije, s obzirom na to da su, posle tri godine pakla, svega željni. Najvažnije je što pre priključiti struju i vodu i na tome ću se angažovati sa prijateljima već od ponedeljka. U Sokolskom domu, gde je Dejan trenirao decu, okupiću sve koji mogu da im pomognu na bilo koji način - kaže Igor i dodaje da niko ne traži milostinju, ali solidarnost i odgovornost mora da postoji u društvu.

Braći Dejanu, Ninoslavu i Draganu, koji sa majkom žive u porodičnoj kući bez vode i struje, prvi u pomoć su priskočili Centar za socijalni rad Obrenovac sa jednokratnom novčanom pomoći od 42.000 i opština sa 20.000 dinara. Centar za socijalni rad ušao je u razgovore i sa EDB, kako bi se Boškovićima posle tri godine ponovo priključila struja.

Njihov rođak Saša kaže da je svaka pomoć dobrodošla, ali da 62.000 dinara nije ni izdaleka dovoljno da reše njihove nagomilane probleme.

- Socijalno se uključilo da pomogne Dejanu da što pre obavi lekarski pregled, jer je pet godina bio bez ikakve terapije. Pregledom će biti ustanovljeno koliko je bolest napredovala i šta dalje - objašnjava Saša.

Svi koji su spremni da pruže pomoć u novcu sredstva mogu uplatiti na žiro-račun u Poštanskoj štedionici, na ime Dejana Boškovića. Broj žiro-računa je 908-20001-18-8888-49979215.

Reagovao i Centar za socijalni rad

Povodom slučaja porodice Bošković, Gradski centar za socijalni rad pravovremeno je odgovorio na naša pitanja, koja zbog tehničke greške nismo objavili u tekstu "Na rubu beznađa” 7. jula.

U dopisu piše: "Zakonski i etički okviri prakse Centra za socijalni rad nalažu isključenje javnosti iz rada na slučaju, tako da nismo u mogućnosti da Vam pružimo podatke koji se tiču procesa procene odlučivanja i planiranja zaštite u nekom od pojedinačnih slučajeva, koji bi bili izneseni u javnost. U slučaju porodice Bošković cenimo i razumemo zabrinutost zbog teškog stanja, a dopis upućen Gradskom centru za socijalni rad shvaćen je i kao informisanje o ugroženosti konkretne porodice.”

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.