Izvor: Blic, 13.Dec.2016, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BLIC PATROLA U OVČI Puste stanice i prazni vozovi nakon produženja BG voza

U kompozicijama koje su u popodnevnom špicu pristizale iz grada bilo je tek po desetak putnika. Neki su iz njih izlazili zbunjeni, tražeći put kojim da dođu do njima poznatog dela naselja.

- Izvinite, je l’ sledeća stanica Ovča? - upitao je naše reportere jedini putnik koji je izašao u Krnjači oko 16 sati.

Omašio je stanicu i zbunjeno posmatrao u suprotni peron. Na stanici nema obaveštenja, reda vožnje za BG voz, pa čak ni razglasa. Vozovi dolaze i odlaze, a putnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se dovijaju da saznaju da li su krenuli u pravom smeru.

Na stanici "Ovča" ganc novi sat pokazivao je podne u suton. Otpravnica čiju smo konturu videli u daljini jedina je mogla da nam kaže gde stoji voz za Beograd, a gde za Pančevo. Najava preko razglasa ne postoji.

Bilo je i onih koji su se samo provozali. Jedan tata poveo je svog sina u vožnju.

- Mi smo bili jedini koji smo ušli kod Vuka - prokomentarisao je.

Osim stanice "Ovča" koja je dobro povezana GSP linijama 105 i 105L, za dolazak do leve obale Dunava možete da se oslonite samo na satelit - GPS. Krivudave ulice, kanali i makadam isprečiće vam se kud god da krenete. Do stanica “Sebeš” i "Krnjača" gradskog prevoza nema, a od stanice "Krnjača most", koja se nalazi najbliže Dunavu, trebaće vam desetak minuta hoda do Zrenjaninca.

Sa druge strane, “Krnjača most” dobro je povezana sa Pančevačkim putem, jer se u blizini nalazi stajalište linije 108. Vozovi su redovni, a od Vukovog spomenika do Ovče putuje se tek nešto više od 15 minuta.

Linija 700 podešena da promakne

Direkcija za javni prevoz još nije uskladila red vožnje linije 700 u Batajnici sa dolascima BG voza u popodnevnom špicu. Naime, polasci ovog autobusa predviđeni su tačno u vreme kada vozovi pristižu u stanicu umesto da se pomere za po pet minuta unapred.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.