BG VOZ VOZI PO SUBOTNJEM REDU VOŽNJE

Izvor: Kurir, 13.Feb.2012, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG VOZ VOZI PO SUBOTNJEM REDU VOŽNJE

Operativni štab Železnica Srbije doneo je odluku da vozovi iz sistema BG voza saobraćaju po subotnjem redu vožnje

BEOGRAD - Centralni operativni štab Železnica Srbije za rad u zimskim uslovima doneo je odluku da od ponedeljka vozovi iz sistema "BG voza" saobraćaju radnim danima po subotnjem redu vožnje.

To znači da će od ponedeljka do petka, između Batajnice i Pančevačkog mosta, kao i subotom biti 51 polazak, a ne 105 koliko ih predviđeno, saopštile su >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Železnice Srbije.

"BG voz" će saobraćati u prosečnom intervalu od tridesetak minuta.

Železnice Srbije su ovakvu odluku donele zbog vanredne situacije nastale usled veoma niskih temperatura i snežnih padavina koje otežavaju korišćenje i održavanje vozova, a sa ciljem da se očuva funkcionalnost novog gradskog prevoza u glavnom gradu.

Srpske železnice su se rukovodile i činjenicom da škole i fakulteti ove nedelje neće raditi, kao i da je data preporuka privredi da naredni dani budu neradni, pa se očekuje da će i potrebe za železničkim gradskim prevozom u Beogradu biti smanjene.

Uprkos velikim zimskim neprilikama "BG voz" je u protekom periodu svakog dana saobraćao redovno, uz minimalna zakašnjenja, koja su po vozu bila prosečno manja od jednog minuta.

Srpske železnice će uložiti sve napore da se u što kraćem roku normalizuje saobraćaj gradske železnice.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.