BEOGRADSKI INVESTICIONI DANI: Grad pripremio 60 projekata vrednih više od 10 milijardi evra

Izvor: Kurir, 22.Sep.2015, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEOGRADSKI INVESTICIONI DANI: Grad pripremio 60 projekata vrednih više od 10 milijardi evra

Jačanjem privrede Beograda jačamo i čitavu zemlju. Cilj svih projekata jeste da se ulaže u Beograd i Srbiju, a mi ćemo s druge strane nastojati da budemo dobri domaćini i da sve potrebne dozvole i saglasnosti dajemo na vreme kako bi investitori što pre pokrenuli biznis ovde kazao je Mali

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je Grad Beograd pripremio više od 60 projekata vrednosti od preko 10 milijardi evra koje će predstaviti potencijalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << investitiorima.

On je na Beogradskim investicionim danima kazao da su to infrastrukturni projekti, direktne investicije i razvoj malih i srednjih preduzeća, što su "tri stuba razvoja" privrede glavnog grada.

Među projektima su upravljanja otpadom, izgradnja 16 podzemnih garaža, novih vrtića, nove autobuske stanice, privatizacija Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB), "Beograd na vodi" i slobodne i privredne zone.

"Jačanjem privrede Beograda jačamo i čitavu zemlju. Cilj svih projekata jeste da se ulaže u Beograd i Srbiju, a mi ćemo s druge strane nastojati da budemo dobri domaćini i da sve potrebne dozvole i saglasnosti dajemo na vreme kako bi investitori što pre pokrenuli biznis ovde" kazao je Mali.

On je naglasio i da bi, ako je prošla godina bila godina poslovne konsolidacije, ova i naredna godina trebalo da budu godine investicija i realizacije novih projekata.

Gradonačelnik je ocenio da je veliki broj učesnika na Beogradskim investicionim danima, iz preko 20 zemalja, dokaz da su Beograd i Srbija postali dobro mesto za investicije.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.