BEOGRADSKA ZIMA: Zasijala jelka na Trgu republike

Izvor: Blic, 05.Dec.2015, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEOGRADSKA ZIMA: Zasijala jelka na Trgu republike

Uz veliki broj Beograđana i svečani program danas u 17 sati svečano je otvorena gradska novogodišnja manifestacija "Beogradska zima". Najveće oduševljenje Beograđana i njihovih gostiju izazvalo je uključivanje lampica na velikoj novogodišnjoj jelci u centru grada.

Kako javlja reporter "Blica", veliki broj mališana sa roditeljima došao je na Trg republike. Uz mnogobrojne animatore i novogodišnju atmosferu, deca uživaju u slikanju sa Deda Mrazom, pored jelke...
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Oko 300 ljudi uživalo je u centru grada u svečanom programu koji je vodio Minja Subota.

U 17 sati rasveta je uključena i velika novogodišnja jelka je zasvetlela čemu su se najviše obradovali mališani.

Svakog minuta pristiže sve više ljudi, roditelja sa decom, mladih...

Građani koji su se okupili u Knez Mihailovoj na kućicama poređanim u ulici i oko jelke, kupuju kuvano vino i slatkiše.

- Moja deca najviše se raduju Novoj godini, ceo dan su jedva čekali da dođu da vide jelku. Sad smo se slikali i sa Deda Mrazom, naravno, i idemo da gledamo klovnone - rekao nam je Jovan koji je sa porodicom došao na Trg republike.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali takođe je prisustvovao otvaranju manifestacije.

 - Novogodišnja manifestacija "Beogradska zima" i svi prateći programi su poklon našim sugrađanima i gostima Beograda za predstojeće novogodišnje praznike. Novogodišnji program ove godine će biti nikad bogatiji, zato će duže trajati nego prošle i pretpropšle godine. Očekujemo veliki broj programa, predstava za svakoga će biti po nešto - i za naše sugrađane i za goste iz cele Srbije koje očekujemo za Novu godinu ovde, i za goste iz regiona i cele Evrope koji će provesti svoje novogodišnje praznike u Beogradu - rekao je Siniša Mali.

U jednoj od kućica gradonačelnik  je kupio šolju, a ceo prihod od prodaje ide za Prihvatilište za decu.

U svečanom programu učestvovali su i mališani. Oni su posle nastupa veselo pozirali okupljenim fotoreporterima zajedno sa gradonačelnikom.

 - Ove godine smo ranije nego inače okitili Beograd, obično to činimo negde oko polovine decmbra, a ove god smo to uradili poslednje nedelje novembra, tako da ćemo duže uživati u prazničnoj novogodišnjoj atmosferi. Nešto malo novca smo izdvojili i kupili novu rasvetu, tako da imamo i staru i novu. Na nekim novim mestima će biti rasveta na kojima do sada nikada nije bila. Mislim da će stvarno grad Beograd izgledati bolje nego ikada i u pravom prazničnom raspoloženju ćemo dočekati Novu godinu - poručio je Mali okupljenima.

Veliki broj Beograđana s nestrpljenjem je od 16.30 sati čekalo ispred jelke da dekorativne lampice budu uključene i jelka zasija.

Mališani i njihovi roditelji pojurili su prvi ka gradskoj jelki kako bi se slikali pored novogodišnjeg drveta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STIŽU PRAZNICI: Zasvetlela novogodišnja jelka na Trgu Republike

Izvor: Kurir, 05.Dec.2015

Na Trgu Republike danas je oko 17 sati zasijala novogodišnja jelka, čime je i zvanično počela gradska novogodišnja manifestacija "Beogradska zima"...Lampioni na jelki visokoj 16 metara, na platou između Ruskog cara i Beoizloga, zasvetleli su nakon što je Deda Mraz zamolio okupljene mališane da...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.