BEOGRAD OBELEŽAVA SVETSKI DAN SRCA

Izvor: Kurir, 28.Sep.2011, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEOGRAD OBELEŽAVA SVETSKI DAN SRCA

BEOGRAD- Gradski zavod za javno zdravlje Beograda u četvrtak će povodom Svetskog dana srca organizovati besplatne preventivne preglede za građane u ambulanti u dvorištu Zavoda u Ulici despota Stefana 54, od osam do 11 sati, objavio je Studio B.

Svetski dan srca obeležava se pod sloganom "Jedan svet, jedan dom, jedno srce" u cilju povećanja svesti o važnosti zdravog načina života i sprečavanja nastanka faktora rizika od oboljevanja od bolesti srca i krvnih sudova.

Kardiovaskularna >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << oboljenja uzrok su 29 odsto svih smrtnih slučajeva u svetu, a godišnje od bolesti srca i krvnih sudova mozga umire 17,1 miliona ljudi, što stavlja taj uzrok smrti na vodeće mesto.

U Srbiji su takođe kardiovaskularna oboljenja osnovni uzrok smrtnosti.

Gradski zavod za javno zdravlje Beograda sutra će povodom Svetskog dana srca organizovati besplatne preventivne preglede za građane u ambulanti u dvorištu Zavoda u Ulici despota Stefana 54, od osam do 11 sati.

Cilj preventivnih pregleda je rano otkrivanje faktora rizika za bolesti srca i krvnih sudova.

U toku besplatnog pregleda lekari Zavoda meriće krvni pritisak, nivo šećera u krvi, holesterola i triglicerida, kao i određivati indeks telesne mase, a davaće i savete o zdravom načinu života, objavila je ova televizija.

E.P.K.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.